Cultura

Les petjades de Tintín a Barcelona

Exposició

La Biblioteca Fort Pienc se suma a la celebració del centenari del naixement del cèlebre dibuixant Georges Remi, més conegut com Hergé, el popular creador de Tintín. I ho fa amb una exposició que aplega centenars d'objectes que pertanyen al periodista Jaume Vidal i que serveixen per explicar que en Tintín és més que una vinyeta de còmic i ha deixat un rastre ben notori a casa nostra.
A l'exposició, que es pot veure fins al 27 de setembre, s'explica com en Tintín és font d'inspiració per a creadors catalans i com va esdevenir molt més que un còmic i es va convertir en una passió per a centenars de persones que col·leccionen objectes d'aquest còmic.

Així, es pot trobar diversos panells informatius en què es poden veure diversos dibuixos on apareix en Tintín en alguns indrets de Barcelona, com ara als jardins del Laberint d'Horta, a l'entrada de la Biblioteca Fort Pienc i al port de la ciutat amb el seu inseparable gos Milú.

La segona part de l'exposició potser és la més innovadora i original, ja que es fa ressò que en Tintín ha deixat una llarga empremta en el món creatiu de casa nostra i ha estat una font d'inspiració per als creadors catalans.

En total, més de 30 creadors mostren les seves obres en què reprodueixen en Tintín, i demostren que aquest còmic d'Hergé és encara avui plenament vigent. Alhora, també s'aprecia en les obres dels artistes que exposen a la mostra que hi ha diverses formes de sentir i entendre en Tintín.

L'exposició també permet que les persones que la visiten hi participin; poden jugar amb un Tintingrama i demostrar els seus coneixements sobre el món de Tintín, i els més petits poden fer dibuixos sobre aquest personatge de còmic tan conegut i exposar-los en un panell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.