Llibres

Intimitats de to universal

Sílvia Soler no falta a la cita de Sant Jordi amb el llibre ‘L’alegria de viure’

El llibre va ser escrit durant el confinament i mentre es recuperava d’un càncer

Sílvia Soler (Figueres, 1961) fa alguns anys que és una de les autores fixes a la llista dels més venuts per Sant Jordi. Aquest any no ha fallat i presenta el llibre breu L’alegria de viure (Univers), la que probablement és la seva proposta més personal.

La novel·lista i periodista, que ha publicat dos reculls de relats, dos llibres de divulgació i tretze novel·les, ara presenta la seva primera obra de no-ficció –dins la col·lecció La Joie de Vivre–, en què repassa “les coses, els llocs i les persones” que la fan feliç, segons declaracions recollides per l’agència ACN. En el text –escrit durant el confinament i mentre es recuperava d’un càncer– aborda totes aquelles coses senzilles de la quotidianitat que li aporten dosis de felicitat. En un viatge entre el passat i el present, Sílvia Soler repassa el que ha definit la seva vida en una particular “postal de felicitat”.

A L’alegria de viure es presenten instantànies vitals com ara excursions familiars, la seva passió per la literatura, els primers amors, les amistats, la vida a prop del mar i, entre d’altres, la vida més personal, a casa. En aquest recorregut íntim, Soler es planteja moments amb què la majoria de lectors es podran sentir identificats.

En roda de premsa, Sílvia Soler va celebrar haver-se estrenat amb un llibre de no ficció i ha assenyalat que pot ser un “regal per als seus lectors més fidels”, que en són molts. “Aquí em podran conèixer més personalment; tot el que explico és veritat.”

“La música és molt present en la meva vida. Les classes de piano amb una professora insuportable, els viatges en cotxe amb molta música, quan anàvem a la platja a Roses”, va explicar l’autora, per qui el llibre és una defensa de la seva manera d’escriure. “El meu germà [el televisiu Toni Soler] em va dir que havia escrit una novel·la popular”, va confessar. De fet, per Soler, els seus llibres poden agradar a “tot tipus de gent”.

La nostàlgia hi té un paper important, en el llibre. “Em ve de gust recordar gent que ja no hi és i ja no em fa mal fer-ho, com el pare i la mare, que van morir joves”, va dir.

L’alegria de viure planteja un mirall perquè explica moments personals de l’autora que poden recordar moments de la vida del lector. Per Soler, obrir-se i explicar la seva vida ha estat molt positiu, fins al punt que no descarta escriure un altre llibre similar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA