Arts escèniques

El Festival Còmic de Figueres es tanca amb èxit de públic

Diverses de les propostes al llarg dels quatre dies van esgotar les entrades a la venda i omplir el Teatre Jardí

Zanguango Teatro (guardonat amb el premi Max al Millor Espectacle de Carrer 2020), que es va poder veure ahir al migdia a la Rambla en un dels espectacles gratuïts del festival, i Leo Bassi, que tancava la programació a les nou del vespre a la Cate, van ser entre les últimes propostes del Festival Còmic de Figueres, que ahir va tancar la seva 15a edició. Una edició “amb èxit de públic i la sensació d’haver-lo recuperat on es va deixar el 2019”, valorava en declaracions a l’ACN el codirector del certamen, Xavier Valentí, recalcant que aquest 2022 han pogut celebrar un festival “com abans” amb els aforaments plens. Des del Festival Còmic esperen que l’èxit de públic d’aquest any serveixi de referent amb vista a pròximes edicions.

Reinventar-se

“Com totes les activitats teatrals, ens hem de reinventar, però la voluntat de l’organització, de la ciutat i del públic és continuar amb un certamen que concentra tanta gent i que és una crida per a aquest primer període vacacional de Setmana Santa a Catalunya”, assenyala el codirector.

Per Valentí ha estat “molt important” haver celebrat el festival “amb més humor” que la resta. “Ha estat un any per celebrar i per tirar endavant noves edicions amb molt d’optimisme. Hi havia moltes ganes entre la gent, després de dos anys complicats per la pandèmia”, conclou.

LA FRASE

Ha estat un any per celebrar i per tirar endavant noves edicions amb molt d’optimisme.
Xavier Valentí
Codirector del Festival Còmic de Figueres

Ple pels artistes mediàtics

Valentí no vol destacar cap dels espectacles, però posa en relleu que molts s’han omplert, si bé reconeix que els que tenien artistes mediàtics han estat els que més interès han despertat. Entre aquests, Sortint del búnquer (Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell), dijous passat al Teatre Jardí, és una de les propostes que va esgotar totes les entrades. Julien Cottreau (divendres) ha estat un altre dels espectacles concorreguts. Aquest dissabte passat, penúltim dia de la programació, el plat fort de la nit van ser els monòlegs Humor de Micro, amb la participació d’alguns dels millors humoristes catalans del moment, que van atraure uns 900 espectadors que van omplir el teatre. Hi van intervenir Judit Martín; Manel Vidal (conegut per la seva participació en programes radiofònics com ara La Sotana o La Competència); Neus Rossell, que s’ha estrenat com a monologuista; l’humorista Godai Garcia, fitxatge d’última hora que va arribar des d’Osona per substituir Modgi (que no va poder ser-hi per motius personals); Raquel Hervàs, i Charlie Pee.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA