Cinema

Sèries

David Victori filma a Manresa una sèrie de Disney+

’Tu También lo harías’ és el títol d’un ‘thriller’ que s’estrenarà a la plataforma l’any que ve

La capital del Bages s’ha convertit en els últims anys en l’escenari de diverses produccions cinematogràfiques. Només el 2021 s’hi van rodar 36 projectes. L’últim ha estat el del cineasta manresà David Victori, que aquests dies roda el thriller Tu también lo harías en diversos escenaris de la ciutat, però amb l’Anònima com a localització principal. Victori ha destacat que en la sèrie la ciutat passa a ser “un Brooklyn-Manresa, una ciutat decadent que en pantalla queda molt bé”. Es tracta de la primera vegada que el director filma a la seva ciutat natal. La sèrie s’estrenarà exclusivament a Disney+ a l’Estat.

Fa cinc setmanes que David Victori i el centenar de persones que integren el seu equip estan rodant Tu también lo harías a l’Anònima de Manresa. De fet, han convertit alguns dels seus espais en una comissaria de policia, amb calabós inclòs, per explicar un thriller que volgudament ha estat rodada en plans seqüència molt llargs.

En la presentació als mitjans, Victori ha explicat que ha estat molt emotiu rodar a Manresa, la ciutat on ha crescut. Sense saber que es tractava de la capital del Bages, un dia la directora d’art se li va presentar i li va dir que havia trobat “la ciutat perfecta” per rodar el projecte. “Em va començar a explicar totes les coses bones i tot el poder visual que tenia la ciutat i que jo, per ser d’aquí, potser no havia sabut veure”, ha reflexionat.

El seu thriller està rodat majoritàriament a l’Anònima, però també s’han utilitzat altres espais com la redacció del diari Regio7 o la zona de l’antiga discoteca Menfis, entre d’altres. Les primeres escenes es van començar a gravar el 14 de març passat a Barcelona. L’argument de la sèrie és un atracament a mà armada dins la línia d’autobús que connecta l’aeroport amb diverses ciutats a prop de Barcelona. A partir d’aquí, hi ha tres atracadors morts, una persona en recerca i captura i sis testimonis incapaços d’identificar el fugitiu.

Tú también lo harías és una sèrie de vuit capítols que ha estat escrita per David Victori i per Jordi Vallejo, dirigida pel director manresà, i finançada per una productora americana, Legendary Pictures. La protagonitzen Pablo Molinero, Ana Polvorosa, Michelle Jenner, José Manuel Poga, Paco Tous, Elena Irureta, Ana Wagener, Jorge Valder, Mabel del Pozo, Pilar Bergés, Javier Mula, Viti Suárez, Xavi Sáez i compta amb la col·laboració especial de Chechu Salgado. A més, el rodatge compta amb la participació de molts extres de Manresa i comarca que van ser escollits en un càsting celebrat el febrer passat al Centre Cultural el Casino de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA