Música

Ibercamera de grans debuts

Ana Vidovic, Vivica Genaux, Tatsuya Shimono, Trevor Pinnock, Enrico Pace o Rubén Dubrovski hi actuaran

Ibercamera ja ha presentat la 39a temporada , que tindrà lloc de l’octubre al maig de l’any que ve i que consta de vuit concerts d’abonament i un d’extraordinari dedicat a l’arquitecte Ricardo Bofill amb la pianista Varvara interpretant les Variacions Goldberg de Bach. Una temporada que marcarà aquest retorn a una certa normalitat i també a recuperar gradualment les xifres d’espectadors d’altres anys, actualment amb un 73% d’ocupació i amb un president del grup, Josep Maria Prat, molt agraït, com sempre, a la fidelitat del públic. Els més de mil abonaments que encara mantenen ho constata.

Per fer-ho possible, un any més Ibercamera presenta una programació fora de sèrie que té com a protagonista el repertori i uns intèrprets a la seva altura. Grans noms, orquestres de renom i, més que mai, molts debuts, entenent com a debut en el cicle que programa des de fa quasi quatre dècades aquesta institució musical privada que és referència mundial. Ana Vidovic, Vivica Genaux, Tatsuya Shimono, Tevor Pinnock, musicAeterna, Orquestra Barroca de Sevilla, Rubén Dubrovsky, Bach Consort Wien i Enrico Pace són els que debuten.

Només començar, el 24 d’octubre al Palau de la Música, el famós Dezsö Ránki oferirà la Nit transfigurada, de Schoenberg, juntament amb l’Orquestra da Camera. La guitarra tornarà amb força amb la presència d’Ana Vidovic (22 de novembre) combinant els Records de l’Alhambra amb peces de Bach i Albéniz. Encara al Palau, el proper concert serà l’Oratori de Nadal de Bach, que el 13 de desembre interpretaran el Cor de Nens de Windsbach –“el millor cor de nens del món”, segons Prat– amb l’Orquestra Barroca de Sevilla i un grup de solistes.

La temporada d’abonament es desplaçarà el 6 de febrer a L’Auditori per gaudir de Maria João Pires i l’Orquestra del Mozarteum de Salszburg, dirigits per Trevor Pinnock, amb un programa clàssic mozartià encapçalat per la simfonia Jupiter. Leonidas Kavakos (violí) i Enrico Pace (piano) actuaran al Palau el 3 de març oferint un recital de grans peces del repertori. Prendran el relleu de la programació, també al Palau, la mezzosoprano Vivica Geneaux i el director Rubén Dubrovsky amb Les quatre estacions de Vivaldi.

Un dels punts culminants de la temporada vindrà amb el violinista Pinchas Zukerman, sota la direcció del mestre Tatsuya Shimono, que oferiran, el 24 d’abril, la Simfonia del Nou Món acompanyats per la Simfonia Varsòvia. I finalment, MusicAeterna, amb la direcció de Teodor Currentzis, oferiran una cloenda extraordinària amb la Novena de Mahler.

Una programació que situa el llistó ben amunt, amb vista a la celebració de la 40a temporada, que es farà del 2023 al 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona