Cinema

Somnis, història i llibres

Oliver Stone i Jeremy Thomas, entre els convidats del BCN Film Fest, que recupera la normalitat en la sisena edició que s’inaugura avui a Barcelona

Dues figures rellevants del cinema internacional, Oliver Stone i Jeremy Thomas, visitaran el BCN Film Fest - Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi , que se celebra entre avui i el 29 d’abril als cinemes Verdi, la Filmoteca i altres espais de la capital catalana. El director de Platoon i el productor de L’últim emperador, films que van triomfar en els Oscar del 1986 i 1987, respectivament, encapçalen una llarga llista de convidats catalans, espanyols i internacionals d’un certamen que celebra la sisena edició amb plena normalitat, després de dos anys complicats per la pandèmia: serà el primer festival estatal sense mascaretes obligatòries i les entrades es venen a molt bon ritme. En total, la programació inclou 68 pel·lícules.

La periodista cinematogràfica Conxita Casanovas, directora del BCN Film Fest, destaca en una entrevista a El Punt Avui: “És un privilegi poder compartir uns moments amb Oliver Stone en l’actual context de la política mundial, podem tenir un col·loqui amb ell molt interessant el proper dia 25”. El cineasta presentarà el documental JFK: Caso revisado. “L’assassinat de Kennedy –diu Conxita Casanovas– és el seu tema preferit. Fa trenta anys va presentar JFK, i porta ara un documental en què continua buscant les pistes que l’obsessionen de la mort de Kennedy i va al darrera de la teoria de la conspiració; mostra imatges que no s’han vist i demostren com es van manipular moltes coses.”

Productor del talent

Jeremy Thomas serveix, segons la directora del BCN Film Fest, “per reivindicar la figura del productor”. “Ha demostrat que l’ambició artística no està renyida amb l’ambició comercial i ha sabut acompanyar molt bé el talent.” En són prova, per exemple, L’últim emperador, Els somniadors i El cielo protector, totes tres de Bertolucci, que es projectaran dins del festival. També s’hi projectarà el documental de Mark Cousins Jeremy Thomas, un productor de película. Conxita Casanovas subratlla que al festival “relacionem el cinema i la literatura”. Es reflecteix en títols com Maigret, amb Gérard Depardieu com a inspector; Deception, basada en una novel·la de Philip Roth; Quiero hablar sobre Duras, pel·lícula de ficció sobre l’autora francesa... “Aquest any tenim com a nou aliat el Grup 62, ho valorem molt, perquè reforça el vincle del festival amb la literatura”, destaca la directora.

El festival inclou també films de temàtica històrica com La conferencia, sobre la reunió en què es va decidir l’Holocaust, o films basats en fets i personatges reals, com el documental Ennio: The Maestro, sobre Morricone, o El gran Maurice, un home que volia ser jugador de golf interpretat per Mark Rylance. El festival també parla de somnis, diu la directora: “El d’aquest home que somia ser jugador de golf, els de Somniadors de Bertolucci...”

També hi ha un espai important per al cinema català (Espejo, espejo, film inaugural, de Marc Crehuet; El fred que crema, de Santi Trullenque; Sinjar, d’Anna M. Bofarull...) i l’espanyol (El comensal, d’Ángeles González-Sinde; La piel en llamas, obra de Guillem Clua adaptada dirigida per David Martín Porras; Amor de madre, amb Quim Gutiérrez i Carmen Machi de protagonistes...).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA