Música

Cinc concerts per al retorn del Cornamusam d’Olot

Carlos Núñez i Germà Negre, noms més destacats d’un programa que busca la complicitat del públic

Hi ha onze activitats, entre les quals, tallers i un espai dedicat als lutiers

El festival internacional de la Cornamusa d’Olot arriba a la 31a edició entre els dies 25 i 29 d’aquest mes, amb un programa potent que recorda els prepandèmics. Si bé hi ha un nom que domina –el música gallec Carlos Núñez– en el cartell dels concerts previstos hi ha intèrprets i grups molt populars: Germà Negre amb Pol Valverde; Càndid Trujillo, Jaume Rosselló i Tomeu Cucuita; Marigo Sabaté i el grup format per a la posada en escena de l’espectacle Homenatge a Paddy Moloney. A més, Marta Coll serà l’encarregada de la Tocada d’Inici des del Balcó dels Espants.

Si bé els dies forts del Cornamusam seran el 27 i el 28 (divendres i dissabte), el programa s’obrirà el dia 25, amb una conferència del mestre del sac de gemecs Francesc Sans als locals d’Òmnium. L’endemà, els alumnes de l’àrea de música tradicional de l’Escola Municipal de Música d’Olot oferiran una audició al parc Nou. A partir del divendres a mitja tarda, ja serà un no parar, primer amb una cercavila pel centre de la ciutat i seguidament, un primer concert al puig del Roser, l’esmentada Tocada d’Inici, el popular ball de la cabreta (21.40 h, plaça del rector Ferrer) i dos concerts a la plaça de braus. Pel dissabte s’han organitzat un espai de música, jocs, lutiers i altres propostes al puig del Roser; un taller, un concert vermut, una trobada d’escoles de música tradicional, la cercavila de la cabreta (a partir de les 18 h), un escenari d’actuacions obertes i el concert final, de Carlos Núñez. El diumenge al matí, una cercavila tancarà el festival.

Totes les activitats són gratuïtes, excepte aquesta actuació del música gallec (20 euros) i l’Homenatge a Paddy Moloney (5 euros).

LA DATA

25.05.22
és el dia
que comença el 31è Cornamusam, que durarà fins al dia 29 al matí.

Un cartell que la gent farà al seu gust

El 31è Cornamusam el van presentar ahir a Olot el president d’El Til·ler, Àlvar Borrell, i el regidor Agustí Arbós, que van posar l’accent en la vocació d’esdeveniment popular que marca la personalitat del Cornamusam, pel fet que busca la implicació del públic. El cartell d’aquest any s’ha pensat en aquesta línia. Es tracta d’una il·lustració molt simple i amb molt d’espai en blanc (només hi ha un llapis i la frase “El Cornamusam pinta bé!”) perquè qui vulgui hi dibuixi o hi pinti el que li vingui de gust.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA