Música

Strenes reuneix a Girona 20.000 espectadors i la festa es trasllada a Barcelona

També s’ha anunciat que aquest any el grup guanyador del Talent Gironí és La Ludwig Band

Demà arranca l’extensió d’Strenes Barcelona amb els concerts de Doctor Prats, Magalí Sare i Tribade

El Festival Strenes 2022 ha reunit a Girona gairebé 20.000 persones que no s’han volgut perdre la quarantena d’estrenes musicals programades. El 79% de les persones assistents han estat de les províncies de Barcelona i Girona. Aquestes xifres, segons els organitzadors, mostren que sense restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia, el festival torna a ser un pol d’atracció de visitants a la ciutat de Girona

Pel que fa al grup guanyador del Talent Gironí aquest any ha recaigut en La Ludwig Band, la formació d’Espolla que no fa més que acaparar elogis per allà on toca. Talent gironí és una secció apadrinada per la Fundació Valvi, una entitat que des del primer any col·labora amb el certamen per donar suport als joves valors musicals de les comarques gironines.

Tot i que les estrenes dels nous discos d’artistes com Jorge Drexler, Dorian, Macaco, Els Pets, Els Catarres o Suu i el retorn de Delafé y las Flores Azules, Blaumut i Ramon Mirabet, entre d’altres, han estat tot un èxit, el festival celebra i vol remarcar la bona acollida també de la seva aposta per les noves propostes musicals que copaven fins a un 50% de la programació gràcies a artistes com La Ludwig Band, Sofia Gabanna, Renaldo&Clara, Habla de Mí en Presente, Lal’ba i Maio, entre d’altres.

L’Strenes de Girona s’ha celebrat amb total normalitat a espais com les escales de la Catedral, l’Auditori de Girona, el Teatre Municipal i La Mirona, i s’ha pogut recuperar concerts icònics com els de la Pujada de Sant Domènec, o estrenar noves seus a barris gironins amb una clara intenció de descentralitzar l’oferta cultural del Barri Vell.

També com a novetat, cal destacar l’èxit de la primera acció que fa l’Strenes del seu projecte educatiu, que pretén treballar amb alumnes de secundària amb diferents escoles del sector musical de la ciutat de Girona. Les xerrades d’Alfred Garcia a l’IES Sobrequés i ESO al Narcís Xifra han estat tan ben rebudes que aquest projecte auguren un gran futur al projecte pedagògic de l’Strenes.

El Festival Strenes no s’atura i continua el mes de maig amb la seva extensió a Barcelona, protagonitzada per l’estrena del nou disc dels Doctor Prats a la Sala Razzmatazz demà 5 de maig, de Tribade a la Sala Apolo el 18 de maig i Magalí Sare al Petit Palau el 21 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia