Llibres

Beukes i Macip, a la convenció CatCon

Després de dos anys d’interrupció per culpa de la pandèmia, torna CatCon, la convenció catalana de ciència-ficció i fantasia. El 21 i el 22 de maig tindrà lloc la quarta edició de CatCon a l’auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, organitzat per la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia (SCCFF) amb el suport de l’Ajuntament d’aquest municipi.

La CatCon té per objectiu esdevenir un punt de trobada entre autors i traductors que conreen aquest gènere, amb bloguers, aficionats i editorials. La bona acollida que van tenir les tres edicions anteriors, afegit a l’Eurocon i el Festival 42, evidencia la idoneïtat d’aquestes iniciatives.

Un dels actes destacats serà l’homenatge a l’editor, traductor i escriptor especialitzat en el gènere de la ciència-ficció Miquel Barceló, que va morir el novembre de l’any passat.

A més, hi haurà dos convidats d’honor, Salvador Macip, escriptor amb una llarga bibliografia en diversos gèneres, si bé és especialista en ciència-ficció, que va rebre el premi Carlemany de foment a la lectura per Hipnofòbia (Proa). L’altra convidada d’honor és l’escriptora i periodista sud-africana Lauren Beukes. Autora de còmics, guions i novel·les, com ara Les lluminoses i Zoo City (totes dues publicades per Mai Més), i guardonada amb el prestigiós premi Arthur C. Clarke.

Altres autors i experts que participaran en les presentacions, conferències i xerrades que hi haurà són Josep Masanas, Sara Martín, Jordi Marrugat, Carme Torras, Marc Pastor, Edgar Cotes, Montserrat Galícia, Enric Herce, Sergi G. Oset, Ariadna Herrero, Josep Penya, Alister Mairon, Albert Villaró, Inés Macpherson...

També hi haurà activitats paral·leles (jocs de rol, cinema, lectures...) i el lliurament dels premis Ictineu, que convoca anualment la SCCFF, per valorar la millor literatura de ciència-ficció i fantasia publicada l’any anterior.

Antoni Munné-Jordà, ànima de la convenció i del gènere a casa nostra, ha donat el seu fons a l’Ajuntament vilanoví. “El fons conté al voltant de tres mil llibres, entre els quals hi ha primeres edicions i d’altres que per les seves característiques no es poden trobar enlloc més. També hi ha un gran volum de revistes, publicacions periòdiques, documents, fotografies i objectes. Es tracta de la col·lecció de llibres de ciència-ficció i fantasia en llengua catalana més completa que existeix. Una eina de treball, però també de diversió, a l’abast de tothom”, va declarar l’escriptor Munné-Jordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA