AC/DC electrifica Montjuïc

El grup australià sotmet 18.000 espectadors al Sant Jordi amb el seu rock enèrgic i trapella

AC/DC va revalidar ahir al Palau Sant Jordi de Barcelona la seva bona connexió amb el públic català, que no va parar ni un moment d'aixecar els punys ni de gestar una gran afonia durant les més de dues hores que va durar el concert. Els australians van interpretar cinc cançons de Black Ice, el seu últim disc, entre les quals Rock'n Roll Train, que va obrir el concert puntualment a dos quarts de deu i de manera fulgurant. Va ser, però, la reedició de grans clàssics i la teatralitat que els acompanya el que va sotmetre Montjuïc: Angus Young, ensenyant els calçotets amb el logotip del grup a The Jack, Brian Johnson agafat de la corda d'una gran campana a Hells Bells, o els contundents canons de For Those About To Rock.

No va ser, en definitiva, un concert massa diferent al que van oferir al mateix Palau Sant Jordi al desembre del 2000, com aquell no ho va ser tampoc dels dos que havien ofert quatre anys abans. AC/DC tenen uns recursos i els utilitzen a fons. I el públic compra. Angus feia ahir 54 anys, però se'l veia fet un nervi com sempre, Malcolm, el seu germà, mou la cabellera com fa 35 anys tot i que la cabellera ara és grisa. I Brian Johnson, el més gran del grup, sembla encara que hagi d'anar de dret al pub tan bon punt acabi el concert. Volen fer el mateix de sempre, però sempre ho han fet bé.

El repertori va ser calcat al que han estat efectuant des que a la passada tardor van començar la seva primera gira mundial en vuit anys. Cançons com ara Hell Ain't a Bad Place To be, Back In Black, Dirty deeds done dirt cheap, Shot Down in Flames, Thunderstruck, The Jack, Shoot to thrill, You Shook Me all night long, TNT, Whole lotta Rosie i Let There Be Rock van deixar el terreny més que aplanat per al gran moment de comunió de tots els seus concerts: Highway to Hell.

Nova oportunitat, al juny

El públic català, que al desembre va exhaurir totes les entrades del Palau Sant Jordi en un tancar i obrir d'ulls, va tornar a casa ben satisfet.

La pròxima cita a Barcelona: el 7 de juny a l'Estadi Olímpic. Un concert per al qual queden poques entrades a la venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona