Música

El camí que no s’atura

El cantant i compositor bisbalenc Miquel Abras celebra dues dècades de carrera amb ‘20 anys fent camí’, disc que inclou relectures dels seus èxits i alguns amics

En el disc, hi han col·laborat Sergio Dalma, Beth, Litus, Jofre Bardagí i Manu Guix

Miquel Abras (la Bisbal d’Empordà, 1977) va començar molt jove en el món de la música i, de fet, va publicar el seu primer disc ara fa un quart de segle, quan tenia només 20 anys, amb el grup Wonderful Baby Dolls, però va ser el 2002 quan va debutar en solitari amb un maxi-CD de 5 cançons titulat Miquel Abras. Ara, Abras celebra el 20è aniversari d’aquell debut i, per tant, de la seva carrera com a solista amb un disc doble titulat 20 anys fent camí (U98 Music), que avui ha arribat a les plataformes digitals i que en les properes setmanes també es publicarà en CD. Produït per Carlus Ramió, Xeco de Paula i Coco Puig, 20 anys fent camí té dues parts diferents: el primer disc s’obre amb un tema inèdit, Mil oportunitats, i continua amb 9 noves versions d’algunes de les cançons més emblemàtiques d’Abras –“les cançons que més han sonat a la ràdio, les més demanades als concerts, els temes més rodons que m’han ajudat a fer carrera”, com les descriu ell–. El segon disc recupera altres 10 cançons imprescindibles del seu repertori, gravades només amb guitarra i veu, en una sola presa, com si fos un concert a casa dels seus seguidors.

En el primer disc, a més, Abras ha convidat a la festa d’aniversari alguns amics: Litus canta a Mil oportunitats; Sergio Dalma, a Fills del mar ; Beth, a Em mires, et miro i rius; Manu Guix, a Amb tu soc jo, i Jofre Bardagí (Glaucs), que va produir el primer àlbum d’Abras, Entre mil vidres trencats (2006), gravat a l’estudi de Fito Páez a l’Argentina, l’acompanya ara en la nova versió d’una cançó important en la trajectòria del bisbalenc, Fent camí. Amb aquesta cançó, Abras va guanyar, el 2004 a Andorra, el premi Carles Sabater a la millor cançó en català, el primer reconeixement important a la seva obra, que vint anys després ja ha aplegat una dotzena de discos i uns quants premis, com ara el Sona 9 i uns quants Enderrock. Per això són 20 anys fent camí.

“Abans, quan era més jove, pensava sempre en el futur, inquiet pel que havia de passar, i no vivia. Ara ja sé que el millor en el món de la música és anar disfrutant del dia a dia, i gaudeixo molt del present, perquè estic en el punt en què volia estar: fent discos i tenint uns seguidors fidels. No haver llançat la tovallola ja és un premi en aquest negoci”, explica Abras. “Tampoc soc gaire de mirar enrere. Llavors, per què he fet un disc amb cançons d’aquests vint anys? Simplement perquè tocava! [riu]”

Sobre els artistes que han participat en els duets del disc, diu: “No crec en els duets prefabricats que només tenen en compte la celebritat dels convidats per raons comercials. Jo necessito conèixer les persones, haver col·laborat amb elles abans, que siguin amics o amigues amb els quals he fet una birra parlant de música.” En el cas de Dalma, per al qual ha escrit algunes cançons, un dia se’l va trobar sortint de casa seva, a la Bisbal, i li va proposar fer el duet. Així de senzill.

Justament, a la Bisbal tindrà lloc la presentació oficial del disc, el dissabte 4 de juny a la plaça del castell, en un concert organitzat per l’entitat local Els Voltors, per al qual ja estan les entrades a la venda ( Elsvoltors.cat ). En directe, Miquel Abras, veu i guitarra, hi estarà acompanyat per Jordi Paulí, saxo; Toni Molina, bateria; Carlus Ramió, baix, i Xeco de Paula, teclats. “Farem algunes de les noves versions i altres temes seran com abans, però sobretot hi ha més canya des de bon principi, perquè és un directe molt rocker i ballable, i passen moltes coses al llarg del concert .”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA