Música

Mor el teclista de Depeche Mode, Andy Fletcher

El músic tenia seixanta anys i havia format part de la banda britànica que va popularitzar el pop electrònic des dels seus inicis, a principis de la dècada dels vuitanta

El teclista de la banda britànica de pop electrònic Depeche Mode, Andy Fletcher, va morir ahir dijous als 60 anys. “En Fletch tenia un autèntic cor d’or i sempre hi era quan necessitaves una conversa animada, un somriure o una pinta ben freda”, va publicar ahir la banda britànica al seu compte de Twitter en anunciar la pèrdua del seu company, amb qui havien començat a tocar el 1981. La seva amistat, però, venia de força més lluny. Amb Martin Gore, es coneixien des del temps de l’escola, a Basildon (Essex), i a finals dels setanta van formar el grup French Look, un nom glamurós que ja feia preveure el gust per l’ acurada estètica que convertirien en un dels segells de la formació que, anys després, completarien amb la incorporació del cantant David Gahan. Amb Depeche Mode (expressió francesa que es pot traduir per “notícies de moda”), van abanderar el pop electrònic europeu durant les dècades dels vuitanta i noranta, amb temes tan populars com Just Can’t Get Enough, See You, The Meaning of Love, Leave in Silence, Everything Counts o l’antiracista People Are People. Fletcher hi va fer de vocalista, baixista i teclista al sintetitzador, a més de mànager i portaveu en una associació que corria constantment el perill de desfer-se pels problemes amb les drogues del cantant. Molts consideren Fletcher, de fet, el responsable que la banda es mantingués unida a pesar dels problemes personals, però també hi ha qui l’ha qüestionat per la seva suposada poca traça musical (no tenia, de fet, cap formació en aquest camp).

Considerat un referent del synthpop, el grup va evolucionar cap al rock amb la introducció de guitarres i bateries, i van tenir una gran popularitat per la posada en escena dels seus concerts i videoclips que els permetrien vendre, al llarg de la seva carrera, més de cent milions de discos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona