Art

Fan malbé un mural d’art urbà a tocar del Museu de l’Empordà

És la segona vegada que vandalitzen aquest treball de l’artista BL2A, patrocinat per l’Ajuntament de Figueres dins un programa municipal per divulgar l’art de carrer

Un mural pintat per l’artista urbà BL2A a Figueres, dins el Pla Estratègic de Turisme promogut per l’Ajuntament, ha estat vandalitzat aquesta matinada. Grans taques d’esprai verdós oculten ara les imatges de testos i flors que l’artista local havia pintat damunt les taquilles dels comptadors del carrer Enginyers i que havien format part de la visita comentada, amb espectacle de dansa inclòs, que va organitzar el Museu de l’Empordà per diversos murals escampats per la ciutat el passat 9 d’abril, coincidint amb el Dia de l’Art. “Ens llevem tristos”, ha piulat aquest mateix matí el museu figuerenc damunt una fotografia que mostra la intervenció de BL2A tota feta malbé. “El desembre del 2020 també va passar, sospitosament amb un color molt semblant”, afegeix en una piulada posterior, en referència a l’agressió de què ja va ser objecte aquest mural i apuntant a una mateixa autoria. Aquest mateix mes el Museu de l’Empordà ha impulsat un curs sobre història de l’art urbà que hauria hagut de sensibilitzar sobre l’interès artístic d’aquestes manifestacions de creació popular, sovint de gran virtuosisme i d’un esperit alhora lúdic i crític, allunyades de les sales sacralitzades dels museus.

El mural agredit va ser pintat el juny del 2020 als comptadors del costat del museu, a proposta del mateix centre, dins un projecte municipal per “desvincular l’art urbà del vandalisme” i potenciar el valor turístic de la ciutat. L’artista empordanès, que normalment treballava en formats petits, va abordar damunt les taquilles la que considera la seva obra de dimensions més grans, incorporant-hi els símbols iconogràfics que el caracteritzen i connectant-los entre ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona