Arts escèniques

La gran escola de la microòpera

El Gran Teatre del Liceu, la regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona i diverses escoles de disseny de la ciutat impulsen (Òh!)pera , un projecte per fomentar que estudiants de diferents disciplines del disseny participin en una experiència real de creació operística. Això es tradueix en la creació i estrena de quatre òperes de petit format que es representaran durant la mateixa vetllada en diferents espais del Liceu, el 9 i el 10 de juliol. Àlex Ollé, com a artista resident del Liceu, ha liderat la direcció artística del projecte, per al qual els compositors Marc Migó, José Río-Pareja, Núria Giménez-Comas i Fabià Santcovsky, triats dins del projecte Barcelona Creació Sonora de l’ICUB, han ideat microòperes d’una trentena de minuts.

Al Foyer, s’hi representarà Shadow. Eurydice Says, amb música de Giménez-Comas, llibret de la Nobel austríaca Elfriede Jelinek i direcció escènica d’Alícia Serrat, en la qual han treballat els alumnes d’Elisava; al Saló dels Miralls, L’ocell redemptor, amb música i llibret de Santcovsky i direcció de Marc Chornet, amb la implicació dels alumnes d’Eina; al Teatrino, The Fox Sisters, de Marc Migó, amb llibret de Lila Palmer i direcció de Silvia Delagneau, que ha anat a càrrec dels alumnes de Bau, i de nou al Foyer, Entre los árboles, de Río-Pareja, amb llibret de Juan Mayorga i direcció de Nao Albet, assumit des de la Massana. A més, LCI s’ha encarregat de la imatge i la comunicació del projecte. A cada muntatge, hi intervenen un màxim de sis artistes, entre cantants i instrumentistes, que col·laboren en el projecte gràcies al suport de la Fundació Ferrer-Salat-Fundació Conservatori del Liceu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen