Música

‘Paperback writer’

Jordi Sierra i Fabra rebrà dissabte el premi Josep Maria Francino a la Beatlemania, dins del Beatles Weekend

Entre els centenars de llibres que ha publicat l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, hi ha diverses biografies de The Beatles, John Lennon i Paul McCartney, a més d’un Diccionario de los Beatles i un Diario de los Beatles. Segurament, poques persones mereixen més que ell en aquest país el premi Josep Maria Francino a la Beatlemania 2022, que Sierra i Fabra rebrà dissabte –poques setmanes abans de fer 75 anys– en un acte a la plaça The Beatles de l’Estartit (17.30 h), complementat amb una xerrada posterior, en el marc del Beatles Weekend, la gran trobada anual que té lloc a la localitat empordanesa sota la direcció de Ramon Moreno. De fet, la Pink Edition o edició rosa del Beatles Weekend –la sèrie cromàtica va començar el 2018 amb la Yellow Edition, dedicada al submarí groc– està dedicada al periodista i músic Josep Maria Francino, gran amic del Beatles Weekend, que va morir l’1 de desembre passat. Fins al 28 d’agost es podrà veure a la Sala d’Exposicions de l’Entitat Municipal Descentralitzada la mostra Josep Maria Francino. Beatlemania, una crònica personal, juntament amb una exposició amb fotos de Paul, Ringo, Sean i Yoko, realitzades per Xavier Mercadé, una altra gran pèrdua del 2021. Francino també serà recordat dissabte al migdia amb un documental de Toni Verdaguer i a la nit amb el concert central, a la plaça del Molinet (21.30 h), on actuaran els tres grups amb què va tocar Francino, Els Folls, Radiokuartet i Magical Mistery Grup, i després ho faran Abbey Road i Hey Bulldogs.

Perruquer dels Beatles

Un dels convidats destacats d’aquest Beatles Weekend serà Leslie Cavendish, perruquer dels Beatles, que dissabte al matí oferirà una xerrada a la sala d’actes de l’EMD i signarà exemplars del seu llibre. El Beatles Weekend també inclou, entre altres activitats, una audició del Sgt. Pepper’s comentada per Jesús Fly Moll, de Ja T’ho Diré, aquest vespre; diversos concerts, xerrades i presentacions, activitats familiars, el monòleg Yo estuve allí. Mi vida con George Harrison, de Paco Ortega, demà, i una sortida a les Medes en el Nautilus “Yellow Submarine”, diumenge al matí, amb música en directe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA