Llibres

A l’agost, tots anem ‘Al llac’

Grup 62 anuncia nova novel·la de Maria Barbal i fa balanç del primer semestre

Els responsables de Grup 62, encapçalats per Josep Ramoneda i Emili Rosales, han implantat el costum de celebrar, abans de les vacances d’estiu, una trobada amb els mitjans per fer balanç del primer semestre de l’any i avançar algunes de les novetats de la tardor.

Aquest any, però, duien un reclam i el duien sota el braç. El 31 de d’agost publiquen Al llac, nova novel·la breu de Maria Barbal, que va guanyar el Pla amb Tàndem i, posteriorment, va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Barbal, present a la trobada, va explicar que va enllestir la novel·la el 2018 però que hi ha afegit canvis. “A prop de Tremp hi ha el pantà de Sant Antoni i els anys seixanta era una zona d’esbarjo; tothom li deia “el llac”; era un moment lluminós de la infantesa”, va explicar. “Hi ha natura de paisatge i natura humana, amb uns personatges molt normals.”

Pel que fa a les vendes, Ramoneda, president del Grup 62, va explicar que els van molt bé i va apel·lar a la paradoxa de la pandèmia, que ha millorat el sector, editorial i llibreter. El 2019, el creixement de Grup 62 va ser del 7,97% (el de tot el sector, en català, va ser del 8,93%) i el 2020, del 23,82% (16,71% en el global). Un creixement que preveuen que continuarà augmentant.

De seguida va agafar el testimoni de la xerrada el director editorial, Emili Rosales, que va repassar els èxits de l’any, com els tres premis (Sant Jordi, Llull i Pla). Recordem que Grup 62 està format per deu segells editorials –Columna, Destino, Edicions 62, Empúries, Proa, Pòrtic, Educació 62, Estrella Polar, Fanbooks i Labutxaca– i que acumula la majoria de premis literaris considerats grossos.

A més de la novel·la de Maria Barbal, que publicarà Columna, altres novetats de la réntrée de setembre i al llarg de la tardor seran títols com l’esperat retorn de Ramon Solsona, la novel·la de 700 pàgines Temps enrere (Proa). No faltaran noms amb força mediàtica, com ara Martí Gironell (que presentarà el premi Bertrana, El fabricant de records), Francesc Serés, Jordi Coca, Núria Pradas i Pilar Rahola, sumats a autors, més que emergents, consolidats però joves, com Sebastià Portell, o que van i venen de la poesia, com el combatiu Carles Rebassa, i de la música, com Xarim Aresté.

Pel que fa als clàssics catalans tenen previst publicar obres de Joan Maragall, Martí i Pol i Josep Pla i, d’internacionals, Albert Camus, J.R.R. Tolkien, Milan Kundera i Alexandre Dumas. Una de les obres que destaquen el editors és la biografia Francesc Cambó. L’últim retrat (Edicions 62), a càrrec de Martí de Riquer.

També hi haurà novetats en poesia, assaig, àlbum il·lustrat, novel·la històrica, autors internacionals... De tot això, però, ja en parlarem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona