Música

Carreras, com a casa

El tenor rep la medalla d’honor del Festival de Peralada en una nit màgica

La nit d’ahir va competir en intensitat amb la del 13 d’agost del 1988, després de la malaltia

Josep Carreras i els seus seguidors han compartit grans moments a Peralada, durant les vuit actuacions que el tenor ha ofert al castell empordanès des de mitjan anys vuitanta, però probablement n’hi ha dos que competeixen en intensitat i emotivitat: el concert que Carreras hi va protagonitzar el 13 d’agost del 1988, un dels primers que va oferir després de la seva recuperació de la leucèmia –amb la reina Sofia i Lady Di entre el públic–, i el d’ahir, apropiadament titulat La nit de Josep Carreras, durant la qual el cantant va rebre la medalla d’honor del Festival Castell de Peralada de mans de la presidenta de la fundació que l’organitza, Isabel Suqué Mateu. Ahir, acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la batuta de David Giménez, Josep Carreras va afrontar, amb 75 anys i una veu ben entrenada i encara potent i versàtil, un ampli repertori que, en la primera part, va incloure obres de Massenet, Tosti, Verdi, Martínez Valls, Grieg, Xostakòvitx, Satie, Gounod i Leigh, en alguns casos delegant el paper solista a la soprano Martina Zadro i, en d’altres, cantant en duet amb ella, com a Je te veux, de Satie.

La segona part va continuar amb composicions de Derevitsky, Valente i Delibes, abans que Carreras donés mostres de la seva obertura de mires amb El día que me quieras, de Carlos Gardel, i Un núvol blanc, de Lluís Llach. Un nou duet amb Zadro, Non ti scordar di me, del napolità Ernesto de Curtis, va encarar la recta final d’un concert que Carreras va acabar oficialment, abans dels bisos, amb Core ’ngrato, una cançó napolitana que han interpretat les millors veus del món, de Caruso a Pavarotti, i evidentment també Josep Carreras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA