Art

L’art cuinat al forn de llenya

El centre artístic Konvent presenta ‘The Banquet’, un projecte benèfic i divers

Hi participen Ela Rea, Makuto, Penguin Cafe, Kiss Nuka, Headbirds, Jan Barceló...

Cal Rosal va ser una colònia tèxtil al peu del Llobregat, on conflueixen els termes municipals d’Avià, Berga i Olvan, al Berguedà. Allà hi ha el Konvent, un antic convent de monges de finals del segle XIX reconvertit ara en centre artístic multidisciplinari. La seva funció és la mediació cultural a través de la creació i la difusió artística amb la voluntat de dignificar l’entorn, un paisatge únic i mutant. L’essència del projecte és la llibertat, fet que implica renunciar a molts dels requisits de la gran majoria d’organismes oficials.

Aquest cap de setmana, artistes d’arreu del món oferiran una mostra d’art, música i gastronomia dins del projecte benèfic The Banquet, una proposta que s’emmarca en una iniciativa més gran i internacional, The Great Oven, que va néixer al Líban després de l’explosió al port de Beirut, l’agost del 2020, en què milers de persones van quedar-se sense sostre ni aliment. Amb l’objectiu d’alimentar-se, un grup de persones es van unir per construir un forn comunitari, i d’aquí va néixer la idea, que promou la vida comunitària i el treball en equip, amb un forn de cuina autosuficient com a eix principal, i la gastronomia i l’art com a pilars del desenvolupament social i cultural del territori.

The Banquet, que vol ajudar el Líban i també, entre altres zones, una àrea de la frontera entre Colòmbia i Veneçuela, començarà el dissabte 13 d’agost a les onze del matí i acabarà el diumenge 15 a les quatre de la tarda, amb tot un seguit de propostes musicals i artístiques que giraran entorn dels àpats que es prepararan en el forn comunitari que s’ha estrenat fa ben poc. Construïts amb ferro, els forns de The Great Oven s’escalfen amb combustibles a l’abast de tothom, qualsevol material que pugui cremar-se, per això es consideren instal·lacions autosuficients.

Aquest forn serà el protagonista d’una performance en què s’enlairarà un globus aerostàtic aprofitant l’aire calent que desprèn, mentre el xef James Gomez Thompson cuina. Amb aquesta acció es vol simbolitzar l’essència i la missió del projecte The Great Oven: fer front a la crisi alimentària i social a través de la gastronomia, l’art i la vida en comunitat.

En les jornades hi participaran gairebé una trentena d’artistes locals i d’arreu del món de diferents disciplines artístiques, com ara Ela Rea, Penguin Cafe, Makuto, Kiss Nuka, Headbirds, Jan Barceló, Jofre Oliveras, Valentina & The Electric Post...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

El Festival Acoustic Vell celebra l’edició XXVI

Girona
cinema

‘Traca’ i ‘Anhel de llum’ guanyen el festival de curts en català d’Òmnium

bArcelona
Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols