Llibres

Míriam Ruiz-Ruano guanya el premi d’assaig jove Pensar Més

‘L’autor que mira de reüll’, que publicarà la UAB, analitza com els creadors contemporanis han begut de la tradició per ser “diferents, crítics i originals”

Míriam Ruiz-Ruano (Vic, 1994), graduada en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora de literatura comparada, és la guanyadora del primer premi d’assaig jove Pensar Més, Memorial Gabriel Ferrater, per l’obra L’autor que mira de reüll: la tradició a la literatura moderna i postmoderna. El jurat ha valorat l’estil “volgudament assagístic d’un treball que raona com els escriptors contemporanis han hagut de tenir presents els seus predecessors en un assaig “molt ben escrit” que integra lectures “diverses, riques, enginyoses i innovadores” sobre obres canòniques de la literatura catalana i estrangera, tal com ho feia el mateix Ferrater.

Pel jurat, format per Salvador Cardús, Marina Garcés, David Jou, Jordi Julià i Marta Pessarrodona, el treball de Ruiz-Ruano ofereix propostes i enfocaments que el converteixen en un volum suggestiu per a tota mena de lectors: “Amb rigor i voluntat divulgativa, aborda la influència dels autors antics sobre les obres contemporànies, o del món de la literatura sobre el cinema o els dibuixos animats.”

L’autora, que s’ha presentat al premi sota el pseudònim d’Emma March, rebrà un premi de 6.000 euros i el treball serà editat i publicat per la UAB.

El premi, convocat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’Associació Gabriel Ferrater i la Universitat Autònoma de Barcelona i obert a assagistes de menys de 35 anys, està dedicat a la figura intel·lectual de Gabriel Ferrater i al seu llegat i vol ser un homenatge a l’esforç que va dedicar a ajudar els poetes, els alumnes i els lectors més joves a “pensar més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona