Art

Els clàssics de la literatura inspiren Empordoneses

La tretzena edició de la mostra ret homenatge al món del llibre en el centenari de la biblioteca de Figueres

La 13a edició de la mostra col·lectiva Empordoneses se suma a la celebració del centenari de la biblioteca pública de Figueres amb la proposta El despertar dels clàssics, que es pot visitar a la sala de l’Escorxador des d’avui i fins al 15 de gener del 2023. Amb una instal·lació impactant que dona protagonisme a la paraula escrita, el muntatge confronta una vintena de títols de referència de la literatura creada a l’Empordà per Víctor Català, Fages de Climent, Salvador Dalí, Josep Pous i Pagès, Josep Pla o M. Àngels Anglada, amb la interpretació que n’han fet el mateix nombre d’artistes plàstics i d’escriptors contemporanis que els llegeixen a la llum del present.

Entre la vintena d’autors contemporanis convidats, dos els hem perdut aquest estiu, Maria Àngels Bosch i Vicenç Pagès Jordà, però es tornaran a fer presents a través dels seus textos, pràcticament els últims que van escriure. Els altres escriptors són Àngel Burgas, Jordi Casals, M. Mercè Cuartiella, Núria Esponellà, Rosa Font, M. Àngels Gardella, Cristina Masanés, Carme Pagès, Adrià Pujol Cruells, Elisabet Riera, Sebastià Roig i Toni Benages (fent tàndem), Àngel Rodríguez, Mariona Seguranyes, Joan Manuel Soldevilla, Helena Tornero, Jaume Torrent, Enric Tubert i Josep Valls.

Pel que fa als artistes, hi participen Ester Baulida, Lisa Bos, Juan Cardosa, Tònia Coll, Gustau Carbó Berthold, Jaume Geli (responsable del muntatge i del disseny del catàleg), Jordi Gispert, Berta Blanca T. Ivanow, Abdón Jordà, Mim Juncà, Jordi Martoranno, Assumpció Mateu, Guerrero Medina, Josep Ministral, Fiona Morrison i Pilar Farrés, Juliette Murphy, Pere Puigbert, Mercè Riba i Dani Torrent, Carme Sanglas, Sebi Subirós, Maria Velasco i Michelle Wilson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona