Cinema

Cinema

Ken Scott guanya el festival de cinema de Begur

La comèdia canadenca ‘Au revoir la bonheur’ ha rebut també el premi al millor guió de la vuitena edició de la mostra

La comèdia canadenca de Ken Scott Au revoir la bonheur s’ha endut el Corall d’Or al millor film i el premi al millor guió del 8è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava. La pel·lícula explica la història de quatre germans que es retroben a la casa de pagès de la seva infància després de la mort del pare, i arribarà a les sales d’exhibició de l’Estat espanyol traduïda com Adiós felicidad.

També han estat premiades les interpretacions de Mark Rylance a The Phantom of the Open (el film inaugural) i de Norma Sheahan pel curtmetratge Timmy, que ha rebut, a més, el premi al millor guió en la seva categoria. El millor curtmetratge, però, ha estat ex-aequo per a Maruja, de la directora barcelonina Berta Garcia-Lacht, i Le Souffle du diable, de Xavier Zahra.

La directora del festival, Clara Dato, ha explicat que “aquesta és una edició que consolida la trajectòria de la mostra i que permet afrontar el futur amb il·lusió i força amb vista a la novena edició”.

El Festival de Begur, que es va clausurar ahir dimecres, ha reconegut amb premis honorífics Carmen Machi, per la seva trajectòria, sobretot en el gènere de la comèdia; Fernando León de Aranoa, director i guionista de la multipremiada El buen patrón i que va avançar detalls del seu documental Sintiéndolo mucho, sobre el cantautor Joaquín Sabina, que arribarà aviat als cinemes; Enrique Cerezo, un dels productors més destacats del món del cinema, i l’actor català Ricard Balada, que ha rebut el premi New Talent per la seva intervenció al film The Unbearable Weight of Massive Talent, al costat de Nicolas Cage i Pedro Pascal, i que ha encarnat el jove Salvador Dalí a la pel·lícula El cas Ángelus, que s’ha d’estrenar el 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen