Llibres

Continua la crisi de distribució de llibres

L’agost passat es van fusionar les dues distribuïdores de llibres més importants de l’Estat espanyol, Àgora i les Punxes, que ara són Entredos Logistics. Des d’aleshores, l’enviament de llibres a les llibreries, tant pel que fa a les novetats com als llibres de fons, està sent un caos que afecta editorials, autors, llibreters i lectors.

La situació –que afecta principalment els llibres en català, però també els de castellà– ha generat pèrdues de facturació a algunes editorials superiors al 70%, segons ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies.

Els responsables d’Entredos Logistics, que han declinat parlar amb l’ACN sobre el cas, van lamentar en un comunicat el passat 20 de setembre les dificultats en la distribució de llibres. “Hem patit problemes en la integració i automatització dels processos i això està afectant la distribució, la qual cosa lamentem molt profundament”, assenyalaven en una nota.

La crisi de distribució ha afectat tota mena d’editorials, de les més grans a les petites que, en algun cas, estan veient com perilla la seva continuïtat.

Un altre dels agents afectats són les llibreries. El president del gremi, Èric del Arco, ha apuntat que té constància que Entredos està intentant resoldre-ho, però de moment encara no hi ha data. “Tot el sector està esperant que ho arreglin. No es pot dir res més, les llibreries ens podem queixar, però els principals interessats en millorar-ho són ells. Les editorials i les llibreries estem a les seves mans”, ha advertit.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) va expressar en un comunicat la seva profunda preocupació per la crisi de subministrament de llibres ocasionada per la fusió. “Es tracta d’un cas sense precedents, que posa de manifest la fragilitat de la cadena de valor del sistema literari del país.” L’associació va instar els responsables de l’empresa Entredos Logistics a posar remei al més aviat possible i “a considerar possibles vies d’indemnització o de compensació d’aquest greuge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA