Cinema

Filmin aposta per produir

La plataforma celebra els quinze anys treballant en quatre noves sèries

Filmin treballa en quatre noves sèries de producció pròpia, amb el segell Filmin Original: dues docusèries, dedicades a l’escriptor Terenci Moix i el falsificador Oswald Aulestia, i dues sèries de ficció escrites i protagonitzades per joves actrius, Autodefensa i Selftape. Jaume Ripoll, cofundador i director editorial de la plataforma, subratlla que tenen en comú que estan fetes en total llibertat: “Els creadors, guionistes i directors han de tenir autonomia. La clau és confiar en els equips.” També remarca que són sèries rodades a Barcelona. “Apostem per gent que comença i per gent de la casa, la clau és confiar en els equips”, va subratllar Jaume Ripoll en la presentació dels projectes.

‘Autodefensa’

Filmin estrenarà Autodefensa el pròxim 29 de novembre. El cineasta Miguel Ángel Blanca (Magaluf ghost town) i les actrius Berta Prieto i Belén Barenys són els creadors d’aquesta sèrie que retrata “la generació dels que tenen entre 22 i 25 anys, el que en diuen centennials”, expliquen les actrius. Miguel Ángel Blanca destaca que han gaudit d’“una llibertat total”: “Hem fet tot el que ens ha donat la gana.” Això inclou “palles, drogues...”, adverteix. Berta i Belén diuen que és “la primera sèrie escrita per gent d’aquesta generació”. “Ens ha permès explicar com és sobreviure a la pandèmia i afrontar els conflictes quan tens aquesta edat.” Cinc episodis s’estrenen el 29 de novembre i cinc més, el 6 de desembre.

‘Selftape’

Dues conegudes dels joves teleespectadors catalans, les germanes Joana i Mireia Vilapuig, són les protagonistes i creadores de Selftape, terme que fa referència als vídeos que es fa un mateix intèrpret per enviar als càstings. “Fa onze anys –explica Joana–, vam començar a fer Polseres vermelles, érem les úniques noies protagonistes. Ens va canviar la vida.” Als selftapes es veu com s’han fet grans i han inspirat, en part, la sèrie: hi apareixen, però “s’alternen amb la ficció”. Relata un procés dur, en certa manera traumàtic: “Teníem quinze anys i vàrem tenir una fama inesperada, però anàvem en metro a classe. Va ser heavy.” Mireia explica que van posar com a condició fer-ho en la seva llengua: “Per a nosaltres era important, a la vida real parlem en català.” Bárbara Farré és la directora de la sèrie, que està coescrita i produïda per Iván Mercadé. L’estrena és prevista per a la primavera del 2023.

‘Oswald, el falsificador’

Kike Maíllo ha dirigit el documental més vist de la plataforma Filmin, Oswald, el falsificador . Arran de l’èxit, prepara Oswald, el falsificador: La serie, que s’estrenarà el mes de gener. S’estructura en tres episodis de 40 minuts sobre la figura d’Oswald Aulestia, considerat el falsificador d’art més gran de la història. “El concepte de la sèrie –explica el director– és desenvolupar una sèrie de temes, al documental hi ha moltes portes que obrim i no sabem on van.” Destaca: “Ens enfrontem al documental amb una estructura de ficció sobre un misteri per resoldre.”

Terenci Moix

Terenci: La fabulación infinita recupera la figura de Terenci Moix coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort. Marta Lallana, directora de la docusèrie, destaca que “va ser pioner a trencar la separació entre alta i baixa cultura, volia arribar a les masses sense renunciar a un estil”. El documental tindrà tres episodis i s’estrenarà al març o a l’abril del 2023. Inclourà “entrevistes al seu cercle més proper, material d’arxiu, aprofitant que va ser molt mediàtic, i lectures dramatitzades de textos seus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA