Cultura

La granja es rebel·la contra Rodolfo Chikilicuatre

Rodolfo Chikilicuatre i la seva guitarra de joguina Luciana ja són a Belgrad per representar Televisió Espanyola al festival d'Eurovisió, que se celebra a la capital de Sèrbia el dissabte 24 de maig.

L'actuació de Chikilicuatre i les seves ballarines serà la número 22 del festival, després que la majoria de freaks d'enguany hagin actuat.

El seu competidor més directe és el gall dindi irlandès Dustin , un titella que canta i fa pets i rots i que interpretarà Irlande, Douze Pointe (Irlanda, dotze punts). Amb tot, Chikicuatre ja ha afirmat que té un gran avantatge davant d'ell perquè pot ballar, cosa que no pot fer el seu rival de roba.

Els altres grans rivals seran els excèntrics cantants de Bòsnia-Herzegovina, Laka, que pujaran a l'escenari amb un gall de debò per interpretar Pokusaj (Intenta). I, després daquesta estranya versió de Rebel·lió a la granja, Croàcia presentarà un avi que canta una cançó hip-hop anomenada Romanca, acompanyat de Kraljevi Ulice. Els intèrprets de Letònia cantaran vestits de pirates i els d'Azerbaidjan, d'àngels.

Sobre els tradicionals pactes dels països de l'Est a l'hora de les votacions, Chikilicuatre ha comentat irònicament : "Al este que le den", en un joc de paraules amb el títol d'una de les pèl·licules protagonitzades per Jame Dean.

Àustria, pioners del freakisme a Eurovisió
L'austríac Alf Poier va ser el primer, el 2003, en presentar una cançó atípica al festival. Ara Àustria s'ha retirat de la competició al·legant que el festival està massa "polititzat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona