Música

Sol Picó, segona artista convidada de l’Auditori

La ballarina i coreògrafa hi oferirà tres espectacles en la nova temporada, que inclourà també Rufus Wainwright, Ara Malikian, Brad Mehldau, Jordi Savall i, dins el Black Music, The Temptations

Després d’haver estrenat ara fa un any la figura de l’artista convidat amb Narcís Comadira, l’Auditori de Girona li dona continuïtat en la nova temporada hivern-primavera 2023 amb la ballarina i coreògrafa Sol Picó (Alcoi, 1967). La nova artista convidada mostrarà a l’Auditori tres espectacles diferents: el 22 de gener hi oferirà una performance prèvia al concert en què Jordi Savall interpretarà el Rèquiem de Mozart, amb Le Concert des Nations & La Capella Reial de Catalunya; el 13 de maig, Picó oferirà al vestíbul de l’Auditori la conferència il·lustrada i ballada Perseguir un somni, i el 3 de juny presentarà a l’escenari de la sala Montsalvatge, compartit amb el públic, l’espectacle Cita a cegues, al costat de Toni Comas.

La nova programació s’obrirà el 20 de gener amb el ja anunciat concert de Núria Graham, que farà a Girona l’estrena estatal de Cyclamen. L’apartat de música clàssica inclourà la GIO Symphonia amb el quartet de saxos Kebyart, el 29 de gener; la Franz Schubert Filharmonia interpretant bandes sonores de Disney sota la batuta de Marc Timón, el 3 de febrer; la Mahler Chamber Orchestra dirigida per Pablo Heras-Casado, el 17 de febrer; la Segona simfonia de Brahms interpretada per l’OBC amb Marta Gardolinska al capdavant, el 5 de març; el recital Homenatge a la dona compositora catalana, amb el contratenor Víctor Jiménez Díaz i la pianista Marta Puig, el 10 de març; el pianista Javier Perianes, en el centenari d’Alicia de Larrocha, el 26 de març; la violinista japonesa Midori i la Franz Schubert Filharmonia, amb la Tercera simfonia de Brahms, el 28 d’abril, i l’Orquestra de Girona amb la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova, el 4 de juny.

Pel que fa a les altres músiques, visitaran l’ Auditori Ernest Crusats, de La Iaia, el 27 de gener; Alba Careta Group, el 4 de febrer; Ara Malikian, el 10 de febrer; Brad Mehldau Trio, el 24 de febrer; la Cobla Ciutat de Girona, el 25 de febrer; dins el Black Music Festival, Lady Blackbird i The Temptations amb Glenn Leonard, l’11 i el 25 de març; Sergi Carbonell, ex Txarango, el 18 de març; Rufus Wainwright en solitari, el 22 d’abril; El Pony Pisador amb un convidat, el 7 de maig; Blaumut en format simfònic pel seu 10è aniversari, el 13 de maig; Carles Viarnès & Alba G. Corral, el 19 de maig; el quartet de barbershop Ringmasters, dins el Girona a Cappella, el 20 de maig; la brasilera Adriana Calcanhotto, el 9 de juny, i el nou espectacle d’El Pot Petit, l’11 de juny. A més, hi haurà dos concerts que ompliran l’escenari: el Canta gran! mobilitzarà 150 cantaires majors de 60 anys, el 26 de febrer, i el Secretariat de Corals Infantils reunirà uns 300 petits cantaires amb el grup de barbershop Metropolitan Union, el 6 de maig.

La Marfà -Centre de Creació Musical oferirà una trentena d’activitats de formació i divulgació, com ara classes magistrals gratuïtes d’Eumes, amb Lildami, Dani Trujillo i Doble, i diferents Sessions LP en què Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Gessamí Boada i Enric Montefusco comentaran diversos discos. Com a novetat, el cantant David Mauricio obrirà les Sessions LP Km 0 sobre discos gironins, amb El fruit vermell .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona