Arts escèniques

‘Fake news’ de la història eurocèntrica

Mentides aplaudides, de Pamaibra Gabriel Canda, trasllada a quatre performers preguntes que qüestionen la mirada de la història eurocèntrica. Ballaran les contradiccions dimarts i dimecres vinent al Mercat de les Flors. El festival Africa Moment torna al Mercat de les Flors (es programa biennalment) amb la intenció de desaparèixer. Els agradaria no haver d’etiquetar Àfrica al festival perquè fos innecessari, que la programació fos diversa i sense la sensació que són una quota a cobrir. Aïda Colmenero, directora artística del festival, celebra la mirada d’Àngels Margarit que s’interessa per les novetats, més que pels colors de la pell.Colmenero va presentar divendres Kolochi Baw, una producció estrenada a Bamako (Mali) al gener, amb el suport de Pina Bausch Fellowship, que coreografia amb 5 ballarins la història de la mesquita de Djenné. El poble va construir una mesquita sacrificant la dona més bella de la comunitat que continua enterrada com a pilar central del temple.

El ballarí Trixie Munyana presentarà Smeer, dijous a la sala Pina Bausch. Es tracta d’una peça que reflexiona sobre la modernitat, el gènere i la identitat i com aquests cossos construeixen rols ben definits, a diferència de l’status quo de imposa el sistema patriarcal hegemònic.

L’Africa Moment viatjarà també a Terrassa el 14 de desembre amb Afrikan party, una aproximació a les danses urbanes. Després del seu solo, estrenat el 2020, ara estrena una obra amb cinc intèrprets internacionals que produeix el mateix festival i compta amb el suport de Terrassa i la Generalitat. El festival també programa sessions formatives a la fàbrica de creació El Graner: La llista per participar-hi és tant extensa que han de fer una selecció per poder assistir-hi com a alumne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona