Altres

Pròxim objectiu: 1,5%

La proposta de pressupost del Departament de Cultura per al 2023 preveu un increment de 100 milions, fins a assolir un 1,5% del pressupost total, camí del 2%

Aragonès i les conselleres Garriga, Vilagrà i Mas es van reunir ahir amb Actua Cultura

En el marc de les reunions preparatòries del pressupost que l’executiu està portant a terme amb els agents socials i econòmics, el president Pere Aragonès es va reunir ahir al Palau de la Generalitat amb representants de la plataforma Actua Cultura i les conselleres Natàlia Garriga (Cultura), Laura Vilagrà (Presidència) i Natàlia Mas (Economia i Hisenda).

Per part d’ Actua Cultura , la plataforma que des del 2019 demana un increment en el pressupost del Departament de Cultura –amb l’objectiu que algun dia representi el 2% del pressupost total de la Generalitat–, van assistir a la trobada Isabel Vidal, representant d’arts escèniques; Joan Sala, de l’àmbit editorial; Eva Faustino, del musical; Montserrat Bou, de l’audiovisual, i Joan Anton Maragall, representant d’arts visuals. És el primer cop que el president i el govern convoquen el sector cultural per comunicar la seva proposta de pressupost per al sector. La consellera Garriga ha destacat que des d’un inici “l’aposta del govern ha sigut redreçar el finançament de la cultura, amb el compromís d’assolir el 2% al final de la legislatura”. En el darrer pressupost ja es va passar de l’1,1 a l’1,3%, amb un increment net de 70 milions d’euros. “La proposta de pressupost per al 2023 del Departament de Cultura preveu un increment de 100 milions d’euros, i, per tant, arribem a l’1,5%, en el camí cap al 2%”, va destacar Garriga. Per tant, amb aquest increment de 100 milions d’euros, el pressupost del Departament de Cultura arribarà a 476 milions d’euros.

La consellera va explicar que aquest 2022, amb l’increment previ, ja s’han pogut destinar més recursos que mai a tots els àmbits del departament, als equipaments públics, a la cultura popular, a les empreses culturals i a la llengua, i també s’ha arribat a nous sectors com els de la cultura comunitària.

“Tots els països que aspiren a tenir una societat democràtica, igualitària, creativa, moderna, singular i alhora universal, saben que la cultura ha d’estar al centre de les seves polítiques. Fa molt de temps que diem que la cultura és una de les principals eines de què disposem per transformar el nostre entorn i empoderar la ciutadania. La cultura és la quarta pota de l’Estat del Benestar”, hi va afegir Garriga.

Actua Cultura ha valorat positivament aquesta primera trobada del govern amb el sector cultural per comunicar-li la seva proposta de pressupost per a cultura. “Exigim la responsabilitat de tots els partits polítics en la ràpida aprovació del pressupost de 2023”, indiquen també des de la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT