Arts escèniques

Circ

Les companyies D’es Tro i “eia” guanyen els premis Zirkòlika

La companyia Circus Ronaldo també és guardonada en una gala-espectacle que s’ha celebrat aquest vespre al Mercat de les Flors

L’espectacle Poi de la companyia mallorquina D’es Tro, de Guillem Vizcaíno, ha guanyat el guardó al millor espectacle de circ de carrer de la tretzena edició dels premis Zirkòlika, atorgats per la revista aquest vespre en una gala-espectacle al Mercat de les Flors en què han actuat una vintena artistes guardonats a l’anterior edició. Poi és un espectacle creat íntegrament a partir del joc tradicional de carrer de la baldufa.

El premi al millor espectacle de circ de sala d’aquesta edició ha estat per a NUYE , de la companyia catalana “eia”. Tracta de les relacions de parella i de com adaptar-nos a una època en què la rapidesa dels canvis determinen el nostre present i futur. El de millor espectacle de circ de carpa ha estat atorgat a Swing, un xou internacional de Circus Ronaldo que es va presentar dins de la Fira Tàrrega. Aquesta companyia europea és un referent de la renovació de les arts del circ.

Altres guardonats de la tretzena edició són Solo, de Roi Borrallas (millor espectacle de pallassos); el número de trapezi d’Alexander Lichner (millor número de circ); l’espectacle Non sin Tri, de la companyia No Tan Sapiens (millor número emergent), i Sin Ojana de la companyia Chicharrón Circo Flamenco (premi Zirkòlika de votació popular).

El premi a la trajectòria ha estat per al pallasso, rondallaire i actor Cesc Serrat i el més de mig segle de dedicació al món de l’espectacle en català, com a pallasso, rondallaire i actor. El jurat ha destacat, entre d’altres mèrits, que es va atrevir a representar una obra de pallassos de Joan Brossa en català a les acaballes del franquisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA