Llibres

Onzena edició del festival Tiana Negra

El festival de novel·la negra en català Tiana Negra, dirigit per Anna Maria Villalonga, amplia els dies del certamen i els espais on es faran activitats. L’onzena edició del festival se celebrarà el 20, 21 i 22 de gener, tot i que ja hi haurà activitats a partir del dia 14.

Les novetats principals són la Ruta del Crim a Tiana (un recorregut dramatitzat per diferents indrets tianencs on han ocorregut crims i que anirà a càrrec de l’actor Miquel Gelabert), l’obra de Teatre Doppelganger a la Sala Albèniz, un festival familiar negre més un Vermut Negre que tancarà el certamen diumenge 22 al Parc del Doctor Mascaró.

El gruix d’actes del Tiana Negra, però, es concentraran a la sala Albéniz divendres vespre i tot dissabte, 20 i 21 de gener.

Alguns dels actes destacats seran l’homenatge a Agustí Vehí, deu anys després de la seva mort, amb Àlex Martín Escribà, Jordi Figuerola i Anna Maria Villalonga; una taula rodona sobre la fusió de gèneres, amb Jordi de Manuel i Antoni Munné-Jordà; un espai dedicat al còmic negre i un altre a la literatura negra juvenil. El convidat internacional serà l’autor francès François Thomazeau, que presentarà el seu últim llibre al festival.

Altres dels autors presents seran Rafael Vallbona, Jordi Boixadós, Raquel Gàmez-Serrano, Jordi Fernando Aloy, Sebastià Bennasar, Rosana Andreu, Maria Ripoll, Joan Carles Ventura, Toni Cotet, Sebastià Roig...

Divendres hi haurà el lliurament del desè premi memorial Agustí Vehí i de dos nous guardons, el premi Trajectòria a la Creació i el premi Trajectòria a la Traducció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona