Cinema

TV3

Joves amb el teatre al cor

‘Bojos per Molière’, nova sèrie d’Héctor Lozano, segueix sis estudiants de teatre

A finals dels anys noranta, molt abans de traspassar fronteres amb l’èxit de Merlí, Héctor Lozano va estudiar direcció escènica i dramatúrgia a la vella seu de l’Institut del Teatre, al carrer de Sant Pere Més Baix de Barcelona. Justament en aquest edifici i en aquesta època, l’any 1997, “just abans que tot comencés a canviar amb l’arribada del nou mil·lenni”, ha volgut situar Héctor Lozano la seva nova sèrie Bojos per Molière , que s’estrenarà aquest dilluns a TV3 (22.05 h) amb l’emissió de dos capítols. Elisabet Casanovas, que es va donar a conèixer amb Merlí, Albert Salazar, Ferran Rull, Alejandro Bordanove, Martina Roura i Marc Balaguer són els protagonistes de la sèrie, que té col·laboracions especials de Pere Arquillué i Jordi Martínez.

Bojos per Molière és una sèrie coral de vuit capítols sobre la vida d’un grup de joves alumnes d’art dramàtic que tenen una cosa en comú: la passió pel teatre. La història transcorre durant el primer curs d’aquesta promoció. Héctor Lozano, que n’és el creador, director i guionista, explica a El Punt Avui que “el concepte de la sèrie és la joventut, joves amb ganes de fer coses, d’esforçar-se, d’aprendre teatre”. Recorda que “sempre s’advertia a les famílies que els joves no es fiquessin en el teatre, que primer s’asseguressin una carrera”.

Més comèdia que drama

Descriu Bojos per Molière com “una sèrie potser amb més humor que drama”, que “pot agradar tant a joves com a adults, perquè tractem una època, el 1997, on podem reconèixer coses, maneres de fer, de parlar, comunicar-se...” Subratlla que “tota la sèrie és un homenatge al teatre: es juga amb el llenguatge teatral, amb el metateatre, amb el llenguatge audiovisual, evidentment, i d’aquesta manera volem entretenir un públic que té ganes de veure sèries en català”.

Héctor Lozano també afegeix que Bojos per Molière és una sèrie sobre “joves amb ganes d’aprendre i d’esforçar-se per arribar a viure d’una cosa tan complicada com és el teatre”, un grup de gent que “lluita per aconseguir els seus somnis”. L’actriu Elisabet Casanovas comenta que “amb tantes plataformes amb sèries i cinema està molt bé que hi hagi una sèrie per mostrar el que és la massa mare, el teatre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona