Cinema

Cinema

Posen en dubte la nominació d’una actriu als Oscar

Andrea Riseborough, protagonista de ’To Leslie’, s’hauria beneficiat d’una agressiva campanya que incompleix les normes de l’Acadèmia de Hollywood

Fer de mare soltera alcohòlica en una pel·lícula independent que amb prou feines ha recaptat 27.000 dòlars a taquilla és summament sospitós per al normalment previsible i sempre multimilionari negoci de Hollywood. Això sol ja va fer saltar les alarmes quan, entre les nominades als Oscar d’aquest any com a millor actriu protagonista, apareixia una desconeguda Andrea Riseborough enmig d’estrelles com Cate Blanchett, Ana de Armas, Michelle Williams i Michelle Yeoh. La inclusió de l’actriu britànica de To Leslie entre les candidates, tot i haver rebut grans elogis de la crítica i dels seus mateixos companys de professió (l’han exalçada des de Gwyneth Paltrow, Mia Farrow i Jane Fonda, fins a Edward Norton, Liam Neeson, Mira Sorvino o la mateixa Cate Blanchett), no venia avalada ni pels Globus d’Or ni pels premis del Sindicat d’Actors de Cinema, que la tradició considera l’avantsala dels Oscar. D’aquí que s’hagin estès els rumors que al darrere hi ha una campanya que hauria infringit les normes de l’Acadèmia de Hollywood. El diari digital Puck assegura que, darrere de les estrelles que han mostrat el seu entusiasme per Riseborough, hi hauria l’actriu Mary McCormack, la dona del director de To Leslie, Michael Morris, que suposadament hauria bombardejat a trucades i correus electrònics els membres de l’Acadèmia demanant-los que prestessin atenció a la pel·lícula i fessin difusió a les xarxes dels mèrits interpretatius de l’actriu. En qualsevol cas, no els demanava pas una adhesió incondicional: proposar-los de mirar primer la pel·lícula forma part de l’obligació de qualsevol jurat, t’enviïn o no un missatge pregant-te que ho facis.

Segons la revista Variety, en qualsevol cas, Morris i McCormack ja haurien començat la campanya per To Leslie a l’estiu, d’acord amb una informació recollida per TV3, quan van ensenyar la pel·lícula al locutor de ràdio Howard Stern, amic de la parella de fa anys. Hollywood també troba sospitós ara que, després de la nominació de Riseborough als Spirit Awards, McCormack escrivís a diversos amics demanant-los el seu suport a l’actriu abans de la data en què es tancaven les votacions per a les nominacions als Oscar. El fet que aquestes maniobres es considerin fraudulentes pot sorprendre si es desconeixen les rígides normes de l’Acadèmia, que limita com els grans estudis poden contactar amb els votants, amb quina freqüència i què poden dir en les campanyes per conquerir la cobejada estatueta. L’organitzadora dels Òscar ha anunciat que investigarà les campanyes publicitàries en les nominacions d’aquesta edició després de diverses informacions que apunten que To Leslie hauria incomplert aquestes normes. La polèmica haurà servit almenys per ocultar l’enèsim menyspreu pels intèrprets afroamericans, com ara Viola Davis i Danielle Deadwyler, que han fet revifar a les xarxes l’etiqueta #OscarsSoWhite.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona