Cinema

Paul Jones guanya el Correcurts més multitudinari

S’han presentat vint-i-set curts a concurs a la dinovena edició del que és l’acte emblema de la Macca de Cassà

Una senzilla però enginyosa i divertida història creada per un sol actor i director, Paul Chris Jones, ha guanyat el primer premi de la 19a edició del Correcurts, el concurs de curtmetratges ràpids de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà (Macca), que va tenir lloc el cap de setmana passat. En aquesta edició s’hi han presentat en total 27 treballs, que havien de tenir com a element central un pot de sabó o detergent.

El primer premi, dotat amb 500 euros, ha estat per al curtmetratge Bobble bobble blob, de Paul Chris Jones, perquè segons el jurat “és una història amb enginy feta per un home orquestra“. El segon premi (200 euros) ha estat per a Fa&fa, de l’equip Dirty Forty’s, un històric del Correcurts i l’únic que ha participat en totes les 19 edicions. El jurat ha valorat que resolgui amb humor la història d’una visita inesperada de la sogra. El tercer premi, de 100 euros, ha recaigut en Bodafone, d’Erkarkua Films, una història informal i picant sobre una trucada inesperada. Pel que fa al premi Miquel Porter i Moix que atorga el Cineclub Vuitimig i la Federació Catalana de Cineclubs (premiat amb 200 euros), el guanyador ha estat Witness, de l’equip Calla. Es tracta d’una història paral·lela al clàssic Psicosi que el jurat ha valorat perquè “optimitza els recursos audiovisuals i fa una referència cinèfila amb el sabó com a objecte central”. El premi al millor guió l’ha obtingut Recuperem els clàssics, de Divina Tramoia, i el premi a la millor interpretació ha estat per a Ester Bertran, com a protagonista de Cuina de ressaca.

En total es van presentar 27 treballs, d’equips d’arreu de Catalunya. El jurat el van formar el periodista Marc Salgas, l’escriptora Cristina Garcia Molina i la periodista i analista de documentals Gina Oller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona