Música

LILDAMI

CANTANT I MEMBRE DEL JURAT D’EUFÒRIA

“No m’amago al darrere de cap personatge”

“Al programa s’hi han fet cançons de rap, que és una cosa que, en ‘prime time’ a TV3, fa uns anys semblava impensable”, reivindica

El terrassenc tot just acaba de publicar ‘Dummy’, el seu disc més vitalista

L’estrena, divendres, de la segona temporada d’Eufòria ha coincidit amb el llançament del tercer disc d’un dels membres del seu jurat, el terrassenc Lildami. Dummy (Halley Records), que és com es titula, pot escoltar-se a les plataformes habituals però també descarregant el codi QR d’una capsa que no amaga, aquesta vegada, cap CD sinó una maqueta de fusta per muntar.

Ha format part de l’equip del programa de més èxit de TV3 i ha firmat, amb ‘Supermercat’, el videoclip en català més vist de l’any a YouTube. Ha sentit, amb aquest tercer disc, més pressió que en els anteriors?
No, gens ni mica. Quan entro a l’estudi no tinc cap idea preconcebuda del que faré, per això no hi ha cap tema que s’assembli gaire a un altre. No estic condicionat per cap discogràfica ni tampoc pel públic, que és l’error que cometen molts: fer les coses estant massa capficat en si agradaran al teu target o no.
‘Dummy’ es pronuncia ‘Dami’, com el seu nom, i els ‘crash test dummies’, a banda d’un grup de cert èxit als anys 90, són els ninots que es posen dins d’un cotxe quan es fan proves amb col·lisions. S’ha sentit l’ase de molts cops?
Bé, quan vaig començar la roda ja estava inventada. No vull erigir-me en l’inventor de res. Però abans del meu primer disc de rap en català a la ràdio no se n’escoltava gaire, certs festivals no el programaven i TV3 no havia tingut mai ningú en cap programa provinent de la música urbana. M’ha tocat obrir unes quantes portes i ser el primer a creuar-les.
“Si vols odiar Lildami, ja ho vaig fer primer”, canta en un dels temes.
Volia dir que ningú m’exigeix més del que m’exigeixo jo. He polit els temes fins a passar-los de pedra a petit diamant. Jo soc qui s’ha donat més pals amb si mateix.
S’ha creat un personatge?
No, no m’amago al darrere de cap personatge. Si parles amb mi, o escoltes el disc, veuràs que el discurs és sempre el mateix. No em munto cap pel·li. De les coses de les quals parlo en els meus temes, en podria estar parlant tranquil·lament amb un amic.
Què ha fet que aquest tercer disc seu sigui de lluny el més vitalista dels tres que ha publicat?
Estar bé amb els amics, la família, la parella... Quan crees, tot això es nota. El primer el vaig fer en una època en què tenia un germà malalt i parlava força de la mort. En el segon havia viscut un desamor i tot era més fosc. He tingut la sort que aquests dos anys he tingut un munt de feina i estic en un moment en què em sento molt feliç.
Que un programa com ‘Eufòria’ tingui de jurat un cantant de rap en català és un triomf per a TV3 o un triomf per al rap en català?
No t’ho sabria dir. Sí que puc dir, en tot cas, que a Eufòria s’han fet cançons de rap, que és una cosa que, en prime time a TV3, fa uns anys semblava impensable. Formar part d’Eufòria em motiva i m’encanta!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia