Patrimoni

La restauració del monestir de Sant Cugat obrirà espais ara tancats al públic

Les obres acabaran a finals d’any

La restauració del monestir de Sant Cugat del Vallès aprofitarà per millorar-ne l’accés i sobretot, per poder redescobrir alguns espais que encara estaven tancats als visitants. L’Ajuntament de Sant Cugat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han iniciat fa setmanes les obres per reformar el monestir i permetre l’accés a espais fins ara tancats al públic, segons informa l’ACN.

L’alcaldessa Mireia Ingla ha presentat l’abast de les obres, s’ha compromés a fer “tot allò que calgui” per preservar el temple”. Les actuacions es centren en la restauració de les façanes est i oest i en la rehabilitació de les cobertes de llevant de l’església. Això permetrà visitar passadissos als interiors dels murs o les osseres ubicades al subsol. Els treballs de reforma es van iniciar el desembre passat i es preveu que finalitzin abans d’acabar l’any. L’obra està pressupostada en 593.598 euros, dels quals 245.288 provenen de la Unió Europea.

La reforma intenta recuperar el sostre original del monestir, d’origen romànic i fet a base de murtó de calç i ceràmica. L’objectiu és evitar el deteriorament físic de l’edifici i fomentar-ne el seu ús turístic, ja que és “la joia de la ciutat”, va assegurar Ingla. També es millorarà l’accessibilitat de les cobertes per fer-les visitables a través d’uns passadissos entre els murs. “Fins ara estaven coberts per runa”, va explicar la directora del Museu, Alba Rodríguez, i va assegurar que en un futur serà visitable i “es podrà fer el recorregut que en època medieval utilitzaven els monjos”. Es construiran unes portes d’accés per visitar diversos elements sota la coberta, com les voltes originals o el corredor romànic del mur nord.

Un altre dels objectius de la reforma és “resoldre les filtracions d’aigua que encara pateixen algunes zones cobertes”, advertia l’arquitecte de l’AMB i supervisor de l’obra, Joan Castellví. Es millorarà la canalització de les aigües i la connexió entre les cobertes de llevant i la del cimbori es farà impermeable. El Monestir de Sant Cugat està considerat Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva importància en l’arquitectura medieval de fa 1.000 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge