Cinema

L’any 1 després del calbot la gala dels Oscar torna al format clàssic

L’Acadèmia de Hollywood vol recuperar la lírica, l’èpica i l’humor fitxant de nou Jimmy Kimmel de presentador

La sonora bufetada que Will Smith va propinar l’any passat a un dels presentadors dels Oscar, Chris Rock, va fer posar les mans al cap, una vegada més als organitzadors dels Oscar. Aquests incidents tan mediàtics i virals, que d’entrada ja van veure desenes de milions de teleespectadors arreu del món, desvien l’atenció d’una cerimònia preparada minuciosament, però que no para de perdre audiència. El 2019 van començar uns anys difícils per a la gala: Kevin Hart va renunciar a presentar-la per la polèmica arran d’uns comentaris homòfobs. Tampoc hi va haver presentador els dos anys següents, la pandèmia va complicar més les coses i l’any passat es va optar per la fórmula de tres presentadores.

El retorn com a presentador del còmic Jimmy Kimmel, que va posar humor i rialles a les edicions del 2017 i el 2018, sembla un cop de timó per recuperar el rumb de les gales més clàssiques. No fa tants anys que Billy Crystal, Whoopi Goldberg, Steve Martin o Ellen DeGeneres feien riure de valent els famosos de la platea i els espectadors al sofà de casa. Kimmel és recordat per fer entrar un autobús de turistes de Hollywood despistats a la gala , o per aixecar el petit actor Sunny Pawar, del film León, com si fos Simba a El rey león, banda sonora inclosa.

Moments memorables

Esperem que hi hagi altres moments memorables, més enllà de les actuacions musicals, que solen ser espectaculars. Aquest any pujaran Rihanna (Lift Me up, de Black Panther: Wakanda Forever), i Lady Gaga (Hold My Hand, de Top Gun: Maverick). A la memòria dels que han seguit els Oscar hi ha el duo que es van marcar Lady Gaga i Bradley Cooper, fa quatre anys, amb Shallow , d’Ha nacido una estrella, o el càsting complet de Les misérables (Hugh Jackman, Anna Hathaway, Russell Crowe...) cantant en viu One day more. I no només de música: també són recordats el Cirque du Soleil o les ombres xineses de Pilobolus . Certament més èpics i memorables que la galtada de Will Smith o la confusió del nom del guanyador a millor pel·lícula del 2017 (La La land en comptes de Moonlight).

A més dels acudits de Jimmy Kimmel i les actuacions musicals esmentades, l’Acadèmia de Hollywood ha anunciat una llista de presentadors multiracial, amb representació equilibrada d’actrius i actors, que inclou Glenn Close, Jennifer Connelly, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Riz Ahmed, Emily Blunt, Ariana DeBose, Michael B. Jordan, Janelle Monáe, Zoe Saldaña Donnie Yen...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA