Música

Una trentena d’artistes al Límbid d’Òmnium a Sitges

Antich: ‘El Límbic és la fusió perfecta entre llengua, territori i la màxima expressió de la creació contemporània en català’

Una trentena d’artistes actuaran gratis al Límbic d’Òmnium el 5 i 6 de maig, a Sitges. Al festival s’hi podran veure propostes que van des dels humoristes Marc Sarrats i Oye Sherman, passant per la promesa de la dansa experimental, Mabel Olea, o la Premi Nacional de Cultura i coreògrafa Núria Guiu, fins a la jove pianista Marina Herlop. També la jove companyia Col·lectiu Desasosiego, que mostrarà l’obra ‘Un segundo bajo a arena’, basada en Lorca i guanyadora del premi Moritz 2022 de la Fira Tàrrega.

El festival també recull una mostra de la qualitat i la diversitat de la música en català feta i escoltada pels joves, amb noms com Renaldo&Clara, Lildami i Triquell, que estrenen disc, o els mallorquins Da Souza, entre d’altres. Malgrat aquest dimecres s’ha desvetllat la major part del cartell de la segona edició del Límbic, les properes setmanes s’anunciaran noves incorporacions molt conegudes pel gran públic. A més, el Límbic té el propòsit de ser un festival que provoqui creacions originals i produccions pròpies, com ho farà la inauguració de la cupletista, Glòria Ribera. També vol fomentar la trobada entre artistes que no han treballat mai junts, tal com farà el recital de poesia i música electrònica de Maguette Dieng, Carles Rebassa i Laia Carbonell. I ser motor de certs desplaçaments lingüístics com el de l’Oyirum, que farà en català un dels seus monòlegs feministes i anticapacitistes. Com a novetat, el Límbic comptarà amb l’especial Tardeo, el podcast de Ràdio Primavera Sound que Andrea Gumes farà en directe amb entrevistes a Quim Carandell (La Ludwig Band), Ikram Bouloum i Clara Peya.

“El Límbic és la fusió perfecta entre llengua, territori i la màxima expressió de la creació contemporània en català”, ha assegurat Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, durant la presentació del cartell



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona