Música

Espurnes Barroques centrat en la natura i el foc

El festival inclourà la creació d’una orquestra al santuari del Miracle

El Festival Espurnes Barroques ha presentat avui la programació de la sisena edició que se celebrarà del 12 de maig a l’11 de juny i es dedicarà a les relacions entre la natura i la dansa. Amb una vintena de propostes en petits municipis, l’Espurnes Barroques abordarà els contactes entre el barroc i el minimalisme i farà commemoració de l’Any Rector de Vallfogona. La programació de ‘Natura en dansa’ comptarà amb 17 concerts, 12 dels quals produccions pròpies, i el naixement de l’Orquestra del Miracle sota direcció de Juan de la Rubia.

El festival recordarà el 25è aniversari dels grans incendis de la Catalunya Central amb un recorregut que mostrarà la transició d’un bosc entre que es crema i torna a rebrotar. El primer cap de setmana del festival s’articularà al voltant del foc, el segon de la fusta, el tercer al voltant del brot i el quart al voltant de la llavor. Per donar el tret de sortida i per cloure el certamen, i com a epítoms de la dansa barroca, es programaran la integral de les Suites orquestrals de J.S. Bach repartides entre el concert inaugural del 13 de maig a Sant Ramon amb el Bach Collegium Barcelona i el tancament l’11 de juny a Prats del Rei amb Vespres d’Arnadí.

La dansa serà un dels altres elements bàsics de la sisena edició. A banda de les formacions musicals més destacades del país, s’organitzaran propostes de dansa barroca, clàssica, contemporània i flamenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda