Música

mÚSICA

Metro farà dissabte un homenatge a 50 anys de ‘hip-hop’ i a Geronación

Ja ho havíem anunciat i aquí el tenim: torna Metro, un dels MC de Geronación, un grup gironí que, als anys noranta i entrant ja una mica en el nou segle, es va convertir en tot un referent d’integritat i bones rimes per a l’escena hip-hop estatal i fins i tot llatinoamericana. Sergi Pau Giménez (Girona, 1970), Metro, viu des de fa vuit anys a Amsterdam, força apartat de l’escena musical, però animat pel seu antic company Urban, també MC de Geronación i ara corresponsable del segell Radio Rahim Records, ha tornat amb un EP titulat M.E.T.R.O., que s’està llançant tema a tema, vídeo a vídeo, lletra a lletra. Va començar el desembre passat amb Más fuego, i ja tenim la M; i a principi de febrer va sortir El increíble, que representa la E. Al llarg d’aquesta primavera es llançaran Todavía (la T), Rockers (la R) i Ole mis uebos, amb la O que completa el M.E.T.R.O. i aquest EP que després s’editarà en format físic. Són les primeres gravacions de Metro en més d’una dècada, des que va publicar Nueva Escuela amb LaTecnika, el seu projecte amb DJ Soyez. I aviat farà vint anys que Geronación es va acomiadar amb el disc Teatro.

Metro actuarà dissabte vinent, 25 de març, en la jornada de cultura urbana Hip-hop al Parc, que tindrà lloc durant tota la tarda al parc Central, darrere de l’Estació Espai Jove (de 16 a 20 h), compartint cartell amb Senyor Oca i Las Ninyas del Corro, en una de les últimes activitats del Black Music Festival 2023. Acompanyat del DJ Spanish Fly, Metro presentarà els dos temes nous que ja ha publicat, però sobretot farà “un homenatge a 50 anys de hip-hop i a Geronación, a través de beats i rapejades, en un viatge cronològic”, i també amb algun convidat. Spanish Fly va ser MC de grups també fonamentals com ara Nazión Sur i Triple XXX. “Ell necessitava sortir de Màlaga i jo necessitava un DJ, així que ara viu aquí i ha decidit aparcar per un temps la seva faceta d’MC”, explica Metro sobre el seu col·lega. Per a més endavant, Metro no descarta reforçar la seva presència escènica amb més elements i ampliar el seu repertori amb temes en català. “De moment, estem anant a tope, però també a poc a poc, també perquè Metro va i ve d’Amsterdam”, comenta Urban. “La meva tornada ha agradat a MC molt importants del panorama i m’ha sorprès també tot el caliu que estic rebent de la gent, després de tants anys”, afirma Metro, que ha gravat l’EP amb el jove productor gironí Hugsound, però també ha tingut la col·laboració de l’experimentat DJ Tillo a El increíble. A Rockers, “un homenatge a la Golden Era del rap espanyol”, s’hi retroben els tres MC de Geronación: Apre, Urban i Metro. I el parisenc DJ Idem ha coproduït Todavía, tema que cita Todavía cantamos, la cançó de l’argentí Víctor Heredia contra els crims de la dictadura. Les cinc cançons de l’EP mostren “cinc perspectives diferents” d’un nou Metro que a Amsterdam ha descobert la bohèmia i sobretot “les converses de mate en una plaça pintant gorres, perquè al carrer he trobat els millors filòsofs i jo, que soc un xerraire, he après a escoltar ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia