Música

MÚSICA

Els suecs Ringmasters, al festival ’Girona A Cappella’

L’esdeveniment tindrà lloc del 13 al 21 de maig en diferents escenaris de la ciutat, coincidint amb Girona, Temps de Flors

Girona acollirà del 13 al 21 de maig l’onzena edició del festival internacional Girona A Cappella, l’únic d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol. L’esdeveniment portarà a la ciutat algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. Els suecs Ringmasters encapçalen el cartell d’enguany, que com sempre combinarà propostes internacionals amb propostes del país i locals.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la programació a càrrec del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i del director del festival, Pau Marquès.

“Girona A Cappella Festival és una proposta cultural de primer ordre, diferencial, internacional, que prima l’excel·lència i la qualitat artística. A més, en el festival també´ tenen cabuda els nous valors de gènere amb actuacions de cors i formacions a cappella gironines i d’arreu del país. Vull posar en valor que és l’únic festival d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol”, ha afirmat el vicealcalde i regidor de Cultura Quim Ayats.

“Hem d’estar orgullosos, perquè fa més d’una dècada que comptem amb aquest festival —l’únic del seu gènere a tot l’Estat— que ha posat Girona en un lloc d’honor del circuit europeu de la música a cappella. Per això a la Diputació estem molt satisfets de col·laborar, any rere any, amb el festival”, ha explicat vicepresident segon i diputat de Cultura Albert Piñeira.

Els suecs Ringmasters, una de les millors formacions de Barbershop del món i l’únic grup no nord-americà que ha aconseguit guanyar el campionat mundial de Barbershop, seran el plat fort del festival (20 de maig, a les 20 h).

També hi actuarà el Cor Geriona (14 de maig, a les 18 h) que oferirà un concert exclusivament a cappella, o la formació ugandesa Aba Taano (20 de maig, a les 18 h), un cor sorgit del projecte humanitari “Música per a salvar vides”.

Les propostes continuaran amb Rap de Girona i l’exhibició dels finalistes de l’última edició del Rap dona de menjar (18 de maig, a les 19 h), una competició de Mc’s de les comarques gironines, que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, amb format benèfic per recollir aliments per a persones i o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

Aquest any Girona a Cappella tornarà a programar un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel (17 de maig, a les 21 h). Un concert emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors i on hi haurà una taquilla inversa que anirà destinada íntegrament a la conservació d’aquest monestir mil·lenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona