Música

Tom Hagan torna amb l’EP ‘2021-2022’

Amb els tres temes, editats pel segell Neu! només en format digital, hi ha la possibilitat d’adquirir unes rajoles fetes l’empresa de ceràmica Bussoga a partir de la portada del disc, d’Ilich Roimeser

“En Tom Hagan és un gandul però li agrada molt jugar a embolicar la troca”, diu en tercera persona el mateix Tom Hagan, àlies creatiu del músic saltenc Carles Vidal, una de les més esplèndides rareses de l’escena gironina des que va debutar en solitari amb el disc Carlitos Buey, després d’haver passat per bandes com ara Without, Bikini Summer i Miau Miau. Tom Hagan va retornar després d’un llarg silenci amb el disc 2016-2020, que incloïa una sola cançó, com a mostra fefaent de la seva escassa predisposició al treball. Però ara, contra tot pronòstic, acaba de llançar tres cançons més (“El triple de feia que l’anterior vegada!”, se sorprèn ell mateix), que formen “una mena d’EP” titulat 2021-2022 i editat pel segell Neu! només en format digital. Les cançons Pluja, Dansa de la mort i La sala dels retrats, tres bones mostres de la gran saviesa pop de Tom Hagan, ja es poden escoltar a les plataformes habituals. Són, segons el seu autor, “tres cançons d’estil clàssic basades en la melodia i aparentment senzilles”.

Gravat al Soundclub de Salt per Lluís Costa, en aquest disc Hagan ha repetit amb Manel Díaz al baix, Juan Herrera a la guitarra i Oriol Tonietti a la bateria. A més, Joan Planas aporta la bateria de Pluja. Carles Xirgo, juntament amb Manel Díaz i Tom Hagan, s’han encarregat de les mescles a 44.1, i el màster l’ha fet Víctor Garcia a Ultramarinos Mastering. L’artista Ilich Roimeser torna a ser l’autor de la portada, com en tots els treballs anteriors de Tom Hagan. L’estudi AEiOU n’ha fet la maquetació. En paral·lel a l’edició de l’EP, s’han fet unes rajoles commemoratives amb les calaveres que apareixen a la portada del disc, creades amb la col·laboració de l’empresa de ceràmica Bussoga . Qui vulgui adquirir una d’aquestes rajoles es pot posar en contacte amb Tom Hagan i la rebrà juntament amb un enllaç gratuït de descàrrega de les cançons. “A Tom Hagan li agradaria dir que està treballant en cançons noves per treure un disc una mica més llarg el 2024, però tampoc n’està gaire segur”, diu Tom Hagan .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda