Arts escèniques

El teatre de Barcelona supera la crisi de la pandèmia

Els professionals confirmen en el Dia Mundial del Teatre que hi ha hagut un increment de públic del 21 % i una ocupació de més del 60 %

El teatre a Barcelona confirma la seva recuperació amb un increment de públic del 21 % respecte de l’any passat i el retorn de la venda anticipada d’entrades. Ho ha confirmat aquest migdia la presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, Isabel Vidal. en un acte que s’ha fet coincidir a la Sala Beckett amb el Dia Mundial del Teatre. “Les incerteses derivades de la pandèmia fa temps que s’han esvaït i comptem també un sistema més ben finançat”, ha declarat Vidal en una nota enviada pels propis organitzadors.

Per tercer any consecutiu l’associació d’empreses juntament amb l’associació d’actors i altres entitats han organitzat una setmana d’activitats per commemorar la Setmana Mundial del Teatre, que va començar el 20 de març.

Entre les dades que s’han donat a conèixer hi ha l’audiència total en el que portem de temporada: 1.864.681. La mitjana d’ocupació arriba al 60,4% (uns 4,8 punts per sobre de l’anterior temporada), amb una recaptació de 60.471.000 d’euros, un 38% més que l’any passat. “Avui estem celebrant que el malson s’ha acabat i la recuperació és una realitat”, ha reblat Vidal.

El president de l’associació d’actors, directors i professionals de Catalunya, Àlex Casanovas, ha explicat que després de molts anys de treball per part dels sectors implicats, aquest 2023 s’han aprovat dues mesures molt importants. Per una banda, la prestació especial d’atur per artistes i tècnics, i per l’altra, la compatibilitat de la jubilació amb els ingressos que provenen de l’activitat artística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona