Arts escèniques

CULTURA

FIMAG torna a convertir Torroella en l’epicentre de la màgia del país

El Festival internacional de màgia (FIMAG) es farà del 2 al 4 de juny, amb 70 espectacles professionals programats

La Gran Gala serà la més internacional amb números de mags provinents de Catalunya, Rússia, França, Corea del Sud i Suècia

La fira professional FIMAGPro programa la primera jornada tècnica i de debat sobre la màgia a Catalunya

El primer cap de setmana de juny Torroella de Montgrí torna a omplir-se de màgia amb FIMAG, el festival de referència del sector. Quasi una vuitantena de sessions de màgia programades en onze espais diferents i agrupats en tres àmbits: la Gran Màgia, la Màgia Singular i laMàgia Popular per a identificar fàcilment el perfil de cadascun d’ells.

El festival, impulsor fa dos anys del primer Catàleg de Màgia Professional de Catalunya, reuneix aquest any els principals actors del sector (associacions de màgia, festivals, programadors…) en la primera Jornada Tècnica i de Debat sobre la Màgia a Catalunya.

El primer dia, el divendres 2, el francès Jeff Thoussaint, considerat el geni de la hipnosi col·lectiva presenta l’espectacle L’Hipnotista, on hi ha destil·lat el millor dels seus espectacles anteriors, amb els quals s’ha convertit en un dels millors en aquesta especialitat.

Un dels gèneres que FIMAG sempre ha tingut molt en compte és la màgia de prop, per a aforaments molt acotats i amb el privilegi de poder-la programar en espais carregats d’història. Sota l’epígraf de Màgia Singular es pot veure màgia al Palau Solterra, a la Casa Galibern, a l’auditori La Tina del Museu de la Mediterrània, al pati de l’antic convent de Les Clarisses i a l’escenari del Cine Petit.

Micromàgia amb Rubi Férez; mentalisme amb Javier Botía; close-up amb Pere Rafart; cartomàgia amb Luís Olmedo; màgia de prop amb Ivan García.

FIMAGPro va néixer fa cinc any com a Fira de Programadors, a mode d’aparador de la millor màgia i dels millors espectacles apareguts cada temporada. Fa dos anys, en el marc d’aquesta trobada es va presentar el Catàleg de Màgia Professional de Catalunya, del quan enguany se’n presentarà la segona actualització. I aquest 2023 s’hi afegeix la primera jornada tècnica i de debat sobre l’estat de la màgia a Catalunya.

Hi participaran les principals societats de màgia, mags professionals, organitzadors de festivals de màgia i programadors, amb la voluntat de copsar l’estat de la qüestió a dia d’avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS