Mataró acusa Santa Susanna de no haver pagat factures del Festival Shakespeare

El grup de CiU de la capital denuncia que encara no s'ha abonat un rebut de més de 20.000 euros

«L'Ajuntament de Mataró, a través de l'Institut Municipal d'Acció Cultural, ha pagat fins a l'últim euro a què s'havia compromès.» Així de contundent es va mostrar el regidor Sergi Penedès davant les acusacions que va fer el portaveu de CiU, Joaquim Fernàndez, sobre els deutes que hi ha encara del Festival Shakespeare que es va fer a l'estiu i en el qual Mataró es va incorporar a l'organització per primer cop. Segons Fernàndez, «vuit mesos després encara resten pendents de pagament alguns serveis prestats». Concretament, va assenyalar que el deute ascendeix a 20.572 euros i que el retard «suposa una dificultat addicional per a la supervivència de l'empresa». Es tracta del restaurant mataroní Can Manel, que durant el festival va servir el menjar, va muntar el servei de bar i va aportar cambrers.

El regidor de Cultura es va afanyar a puntualitzar que la factura pendent només ascendia a 7.600 euros i que feia pocs dies ja s'havia pagat una part. «Qualsevol deute és greu, però en aquest cas és de 4.600 euros, que ha de fer efectius Santa Susanna, un ajuntament que és governat per CiU», va recordar Penedès al nacionalista. A més, també va confirmar que al marge d'aquesta factura n'hi hauria d'altres sense abonar. Tot i els problemes de gestió econòmica del festival, el republicà va assegurar que «mai» s'ha plantejat el fet que Mataró abandoni l'organització del festival; sí que va admetre que aquest any el pressupost que s'hi destinarà es reduirà i passarà dels més de 130.000 euros de l'any 2008 als 100.000. «Deixar de fer-lo, per la situació de crisi actual, seria un error», va comentar el republicà.

L'Ajuntament susannenc avançarà els diners

L'alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CIU), va assegurar ahir que la setmana que ve l'Ajuntament farà una bestreta a la Fundació Festival Shakespeare –de la qual Mataró encara no és membre, tot i haver coorganitzat el festival de l'any passat– perquè la fundació pugui abonar el deute que se li reclama. Monreal, que no amaga que se sent «dolgut» perquè «s'ha utilitzat el festival com a motiu de disputa entre dos partits», assegura que les factures que no s'han pogut abonar «depenien de la resta d'una subvenció atorgada per la Generalitat que a hores d'ara tampoc se'ns ha pagat». L'alcalde considera que la situació creada no ha d'afectar futures col·laboracions amb el govern de Mataró. «Tot i això, des de la capital s'està plantejant una edició per al 2009 amb un pressupost inicial de només 70.000 euros, quantitat clarament insuficient», apunta Monreal, que recorda que a hores d'ara encara no s'ha tancat cap acord perquè Santa Susanna torni a ser la seu d'algun dels espectacles del Festival Shakespeare.

«Trobarem una solució»

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), va confirmar ahir, en la roda de premsa posterior al ple, que Santa Susanna té factures pendents d'abonar, però també es va comprometre a treballar per buscar una solució als problemes econòmics. «Confio que la imatge del festival quedi al marge d'aquesta polèmica», va admetre. Com a mostra que l'Ajuntament de Mataró continua apostant per aquest festival i que vol consolidar la seva col·laboració, Baron va anunciar que «en els propers mesos» el consistori s'adherirà a la fundació que gestiona el festival, cosa que, per una «qüestió de temps», no es va poder fer durant l'edició de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.