Patrimoni

SETMANA SANTA

Narcís Reixach ja ha rebut el penó dels Manaies

Els armats han desfilat pels carrers de Girona fins al carrer Grober on li han entregat

El maniple de romans han creat una gran expectació al seu pas pel centre de la ciutat

El pendonista d’honor de Girona d’aquest any Narcís Reixach ja té l’estendard. Els Manaies li han portat aquest dimecres fins a casa d’un familiar seu, al carrer Grober després d’una desfilada, com sempre espectacular, pels carrers de Girona. El recorregut s’ha iniciat a les vuit del vespre a la seu dels Manaies, a l’església de Sant Lluc i ha passat per la plaça del Vi després d’avançar, a marxa lenta i picant amb les llances a terra, pel carrer de les Ballesteries i el carrer dels Ciutadans.

Davant de l’Ajuntament han fet algunes de les tradicionals figures, com ara la roda o l’estrella. Són els moments en què els armats es van creuant entre ells després de desfer, provisionalment, a la seva configuració. A continuació han enfilat pel Pont de Pedra, pel carrer Nou, que han fet de dalt a baix i llavors han girat per la Gran Via de Jaume I i el carrer Sèquia per arribar fins a la casa de Narcís Reixach, on el pendonista de l’any passat, Robert Xifra, li ha entregat l’estendard. El Maniple ha tornat posteriorment a Sant Lluc, pujant per les escales de la Catedral.

Com marca la tradició, els Manaies de Girona fan dues sortides. La segona desfilada serà divendres a les 2/7 de 7 de la tarda, per recollir l’estendard i participar, seguidament, com una confraria més, en la processó del Sant Enterrament que organitza la Junta de Confraries de Setmana Santa.

La processó és l’acte principal de la Setmana Santa a Girona. Començarà a les 9 del vespre Divendres Sant a les escales de la Catedral de Girona i acabarà allà mateix aproximadament al voltant de les 11 del vespre. En aquesta processó hi participaran les dotze confraries de la ciutat que formen la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona. Aquest any, l’esdeveniment incorporarà una nova escena, La Trobada, que es farà al final de la processó. La idea va néixer el 2014, quan els gironins Josep Tarrés, Max Varés i Ramon Boix van proposar una trobada entre la Mare de Déu que sortia dels Dolors i el Crist que sortia de la basílica de Sant Feliu. Es tractava d’un acte preliminar de la processó que donava lloc al començament de l’activitat. Enguany, la Junta de Confraries ha volgut reprendre la idea d’aquesta trobada, reelaborant-la i ubicant-la al final de la processó, just abans que el Crist pugi les escales de la Catedral només amb el redoblament de tambors dels Manaies, donant-li el sentit de la Mare de Déu al peu de la Creu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA