Còmic

Manel Puyal exposa caricatures al Poblenou

Manel Puyal (Barcelona, 1947) exposa a la sala Mariné de l’Aliança del Poblenou (del 20 al 31 de maig) una selecció de les caricatures que ha fet, al llarg de la seva dilatada trajectòria com a ninotaire, a capçaleres de premsa com ara l’Avui, La Hoja del Lunes, Mundo Diario, ABC, La Vanguardia i revistes com ara El Drall, El Be negre amb potes rosses, El Triangle, El Carrer i la revista satírica digital El Web Negre.

Puyal, que va debutar en l’ofici a la revista 4 Cantons, és un home discret, del Poblenou de soca-rel i molt vinculat al moviment associatiu d’aquest barri obrer, com ara el Centre Moral i L’Aliança, on li guarden la cadira com a membre de la Junta.

“El Manel no és àcid. Les seves són caricatures amables. No vol ridiculitzar ningú. Sap expressar els aspectes positius i sempre amb una punta d’humor”, li va comentar sobre el dibuixant el periodista Juanjo Caballero a la també periodista Maria Favà.

A l’escola, Manel Puyal feia caricatures dels professors “sempre procurant que s’assemblessin i mai cruels” i dibuixava també per als seus companys uns quadernets de personatges del futbol. “Amb el Kubala no me’n vaig sortir”, confessa. Es va apuntar a uns cursos de dibuix per correspondència que dirigia Josep Escobar, el dibuixant del TBO creador, entre d’altres, dels personatges Carpanta i els germans Zipi i Zape. Ha admirat els dibuixants Valentí Castany i Gin (Jordi Giner). Per a Manel Puyal, Miquel Ferreres va ser un far creatiu. Aquesta mostra és una bona ocasió per poder gaudir de l’obra d’un autor tan humil com destacable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia