Música

Música

Elena Gadel actuarà a la 56a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

A més de la cantant i actriu, que interpretarà cinc temes, participaran en aquesta edició que tindrà lloc l’1 de juliol, les formacions Barca de Mitjana, Els Pescadors de l’Escala i Port Bo

El proper 1 de juliol, Calella de Palafrugell celebrarà la 56a Cantada d’Havaneres amb la participació de tres dels grups més prestigiosos de Catalunya: Barca de Mitjana (Premià de Mar), Els Pescadors de l’Escala (L’Escala) i Port Bo (Calella de Palafrugell). Com a gran novetat i cercant noves aportacions que enriqueixin aquest cant popular i la tradicional cantada que es fa el primer dissabte del mes de juliol, també hi actuarà la cantant i actriu Elena Gadel, que interpretarà, com la resta de grups, cinc cançons amb el seu propi estil personal.

Entre les vint interpretacions destaquen quatre que va compondre Càstor Pérez, com son Vestida de nit, Temps perdut, La Habana se llama Elena i El mariner feliç. Tots, conjuntament i com és tradició, completaran la cantada amb les dues havaneres més populars: La bella Lola i El meu avi.

La Cantada l’organitza l’ajuntament de Palafrugell amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de CaixaBank. El cartell s’ha anunciat aquest matí a Girona amb la participació d’Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, i Francesc Sánchez-Carcassés, director artístic de la Cantada d’Havaneres, que organitza l’Institut de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Palafrugell amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de CaixaBank.

Preàmbul a la Cantada

Aquest any, com a preàmbul de la tradicional Cantada d’Havaneres, l’Institut de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, l’Associació de Veïns i Amics de Calella i la Fundació Ernest Morató, de manera conjunta organitzaran, el divendres 30 de juny, a l’església de Calella, una vetllada dedicada a l’havanera lírica amb el títol de Denominació d’origen, havaneres d’anada i tornada.

Amb el recital Denominació d’origen, havaneres d’anada i tornada, la soprano palafrugellenca Indira Ferrer, el director del grup Port Bo i guitarra rítmica Carles Casanovas i el guitarra solista i arranjador xilè Mauri Campos convidaran els espectadors a fer un viatge musical per Cuba, Mèxic, Xile, Espanya i Catalunya a través de l’havanera lírica.

La Cantada d’Havaneres s’ha presentat aquest matí a la Diputació de Girona, amb la participació d’Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, i Francesc Sánchez-Carcassés, director artístic de la Cantada d’Havaneres.

Les entrades, demà

Demà a les 10 h del matí es posaran a la venda un miler d’entrades. L’any passat, aquesta mateixa xifra es va exhaurir en tan sols vint minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda