Altres

Olot

El retrat de la vida infrahumana als hivernacles d’Almeria

El fotoperiodista olotí Martí Albesa, fundador de l’agència Talaia juntament amb la periodista Sara Montesinos, ha focalitzat la seva feina en la denúncia de situacions de vulneració dels drets més bàsics de les persones. Ara, sota el títol Un mar de plàstic, exposa una sèrie de fotografies resultat de diverses visites als hivernacles d’Almeria i El Ejido, on malviuen milers de temporers subsaharians que participen en el cultiu i recol·lecció d’hortalisses. Albesa posa en relleu el contrast entre les condicions de treball i de vida dels temporers amb els elevats preus que es paguen a les botigues i súpers del nord d’Europa per aquests productes.

L’exposició es pot visitar des del 20 de maig al 15 d’agost a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa dins dels horaris habituals del museu. La mostra compta amb imatges de desembarcaments de persones rescatades a les costes d’Almeria i l’estret de Gibraltar, rems de víctimes desaparegudes i el retrat dels barris i assentaments on es malviu entre construccions de plàstic. “Les vergonyes d’un estat sempre s’amaguen sota l’estora, i, al voltant de les costes d’Almeria, l’estora està feta de plàstic. Una estora de 30.000 hectàrees que es pot veure des de l’Estació Espacial Internacional, però que estranyament sol ser invisible en distàncies curtes. A sota del plàstic, hi viuen i hi treballen persones i hi moren i hi neixen persones, condemnades, en molts casos, a no poder-ne sortir”, explica el mateix autor. I hi afegeix: “De l’aigua al plàstic, i del plàstic a la prestatgeria del supermercat. Un ecosistema que enriqueix només uns quants i que cultiva el patiment de molts. Però el mar, profund i desconegut, s’ho empassa tot, encara que sigui un mar de plàstic.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia