Música

banyoles

Mazoni celebrarà 20 anys a l’(a)phònica, amb 20 cançons triades pel públic

El festival banyolí inclourà també del 30 de juny al 2 de juliol les actuacions gratuïtes de Pau Vallvé, Cor de Teatre, Boom Boom Fighters & Cookah P i Isaac et Nora, que debutaran a Catalunya

El músic bisbalenc Jaume Pla, Mazoni, celebrarà els seus 20 anys d’escenaris amb l’espectacle 20-20, especialment ideat per al festival (a)phònica de Banyoles, que clourà el diumenge 2 de juliol amb un concert gratuït a La Muralla (22.15 h). En aquest concert únic, Mazoni interpretarà, amb el trio que completen Natán Arbó al baix i Adrià Bravo a la bateria, les 20 cançons del seu repertori més votades pels espectadors a través del web del festival banyolí, que aquest matí ha presentat la 19a edició a la vora de l’estany. El director del festival, Francesc Viladiu, ha estat acompanyat per Miquel Cuenca, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles en funcions; Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, i Jordi Xargay en representació de la Diputació, com a representants de les institucions que donen suport a un festival del qual n’han destacat la seva naturalesa pluridisciplinària i el fet que estigui ben connectat amb el teixit cultural i social de Banyoles.

44 propostes i Pilarín

El festival, que ja havia anunciat pràcticament tot els seus concerts de pagament –Rodrigo Cuevas, La Ludwig Band, Pi de la Serra, Cocanha i, entre altres, Marc Parrot amb la il·lustradora Eva Armisén– ha fet públic avui la resta de la programació, amb un total de 44 propostes del 30 de juny al 2 de juliol, entre 26 espectacles i 18 activitats paral·leles. El 72% són activitats gratuïtes, i les entrades es mouen entre el 5 i els 21 euros. La imatge gràfica del festival ha estat creada per l’estudi Enserio, fidel a l’(a)phònica des de la primera edició, que aquest any ha triat ha apostat per les dones d’aigua, personatges mitològics que la dibuixant vigatana Pilarín Bayés va incloure en un mapa de la ciutat que va crear el 1986 per encàrrec de l’Associació de Comerciants de Banyoles. Les dones d’aigua de Bayés es passejaran per diferents escenaris i racons de Banyoles durant el festival, i al seu voltant s’han organitzat dues activitats paral·leles: una conversa entre la Pilarín i els il·lustradors del festival, el dia 1 de juliol al Museu Darder, i una ruta familiar per compilar i pintar les làmines amb il·lustracions creades per Bayés que estaran repartides per la ciutat.

Concerts a La Muralla

A l’escenari gratuït Juanola La Muralla, el divendres 30 de juny hi haurà sons jamaicans i hip-hop amb Boom Boom Fighters & Cookah P i 97 Onzas, un col·lectiu musical format per tres rapers i un DJ procedents de Banyoles, Vic i Sant Hipòlit de Voltregà. El dissabte 1 passaran pel mateix escenari el grup occità de cant polifònic Les Mécanos i, a la nit, Pau Vallvé, un artista molt vinculat a Banyoles, que hi presentarà el seu últim disc, :) (autoeditat, 2022) en format de quintet. El diumenge 2 de juliol a la tarda actuaran a La Muralla els germans francesos Isaac et Nora , tot un fenomen viral global que farà el seu debut a Catalunya.

25 anys de Cor de Teatre

D’altra banda, la companyia banyolina Cor de Teatre, també habitual a l’(a)phònica, hi presentarà un espectacle gratuït ideat especialment per al festival amb motiu del seu 25è aniversari, Bon veïnatge, que es podrà veure a la plaça dels Estudis en diferents passis, els vespres dels tres dies. Un altre concert gratuït serà el del cantautor nord-català Pere Figueres, l’1 de juliol al Teatre Municipal de Banyoles, coorganitzat amb Òmnium. A més, Mar Pujol cantarà sola el 2 de juliol al migdia a l’Espai Eat Art i el quartet vocal 4Gami oferirà l’espectacle Barbershop, afaitem o afinem?, el mateix diumenge 2 a les 5 de la tarda a la plaça del Teatre.

Cabosanroque, banyolins adoptius, presentaran al monestir de Sant Esteve, del 9 de juny al 2 de juliol, la instal·lació artística Dimonis , inspirat per Verdaguer, que es pot visitar tots els dies de la setmana en diferents horaris (4 euros).

La 21a Trobada de Cantaires del Pla de l’Estany (25 de juny), el concert del Cor Jove i l’Orquestra Simfònica de l’EMMB (La Muralla, 30 de juny a la tarda), el cicle Tast de Concerts en diferents locals, exposicions, un taller de rap i altres activitats completen el programa.

Presentació a La Volta

La cantautora La Marta Rius actuarà a la presentació de l’(a)phònica que tindrà lloc el dissabte 10 de juny, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona, dins del Mercat de la Volta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona