Música

Rosalía: somni complert al Primavera Sound

Amb tant o més públic davant que el que, la nit abans, havien tingut Depeche Mode o Kendrick Lamar, la catalana Rosalía ha triomfat aquesta última matinada al Primavera Sound, on ha vist complir-se el somni que va tenir com a espectadora d’un concert de Grace Jones l’any 2017 al festival: ser algun dia cap de cartell al Primavera Sound. “Gràcies Barcelona pel teu amor i per fer complir el meu somni més gran”, ha dit en finalitzar La Fama, tercer tema d’un concert que ha començat quan passaven uns minuts de les dues de la matinada amb Saoko i ha acabat, amb CUUUUuuuuuute, poc més d’una hora després.

Emocionada de triomfar al festival, segons ha dit, “on més vegades ha actuat”, Rosalía ha recordat també una vella dita del seu “avi Jaume” –“Que trista que és, la vida d’artista!”– per fer balanç de l’any i mig que porta amb la gira mundial de Motomami, amb dates arreu d’Europa encara fins a mitjan juliol. “No penso que sigui així...”, ha dit tanmateix. “Però aquí al darrera hi ha gent que té parelles, fills, família, portem un any i mig amunt i avall i, a vegades, ens sentim molt enyorats”, ha afegit abans de manifestar la seva alegria en retrobar-se amb les coses bones, com el menjar, “del lloc on vens”. Al davant hi tenia un 52% de públic estranger, però, menys algun agraïment en anglès, la cantant s’ha adreçat al públic sempre en català.

Rosalía, així com tot el seu equip de ballarins, ha espremut totes les seves forces en cançons com Bizcochito i Despechá (una cançó “per a la gent del primavera a qui li agrada el mambo”); ha cedit el micròfon als fans de les primeres files per compartir La noche de anoche; ha interpretat al piano Hentai després de demanar al tècnic que pugés el so (apaivagat, quan tocava temes lents, pel d’un altre escenari) i, abans de cantar Héroe d’Enrique Iglesias, ha recuperat el missatge de veu de la seva àvia que s’escolta en el seu últim disc, en què li diu com n’és de “complicat” el camí que ha triat la néta.

Un concert poderós en què hi han tingut un gran protagonisme, també, les imatges de tots els moviments de Rosalía que s’han vist en tres grans pantalles verticals, en uns plans molt semblants als que solen fer-se amb el telèfon mòbil per compartir en xarxes socials, i que ha tancat una tercera i última jornada de pagament pletòrica al Parc del Fòrum, amb concerts per recordar, per exemple, de The War on Drugs, St Vincent i My Morning Jacket.

El festival ha tancat així la seva activitat al Parc del Fòrum (on ha reunit una mitjana de 65.000 espectadors diaris) però, avui, encara celebrarà concerts en altres punts de Barcelona com a part de la programació de Primavera a la Ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA