Arts escèniques

‘Woman’ més que un musical d’Aaron Vivancos

L’espectacle de flamenc d’avantguarda reivindica la dona al Poliorama

L’espectacle ‘Woman by Aarón Vivancos, más que un musical’, dirigida i creada per Aarón Vivancos arriba al Teatre Poliorama fins el 25 de juny. L’espectacle combina flamenc d’avantguarda, dansa narrativa, teatre, música, vestuari i projeccions audiovisuals que interactuen amb el ball. El coreògraf destaca que és “un espectacle que emociona i transmet molta força amb el segell del ‘taconeo’ Vivancos”.

L’obra reivindica la figura femenina i reflexiona sobre “diferents situacions i moments que han viscut i viuen les dones”, assenyala Vivancos, que també actua com a ballarí al muntatge. Les coreografies del muntatge, creades per Aarón i Elías Vivancos·, ofereixen una combinació única de dansa interpretativa, flamenc contemporani i teatre i es divideix en set actes. Entre el repartiment hi ha set ballarines i un ballarí, que és el mateix Vivancos. L’equip es completa amb les interpretacions de Guadalupe Lancho i la dramatúrgia de Pilar G. Almansa.

L’artista nascut a Reus destaca que és un muntatge per a tots els públics i que fa “un recorregut per les emocions i és molt amè. Té un missatge social important, menter repassa situacions que moltes dones han experimentat al llarg de les seves vides així com la seva capacitat de superar els obstacles o la lluita d’una mare amb la filla malalta o l’orgull de l’herència de les dones que ens van precedir.

L’artista recalca el pes dels audiovisuals amb videoart de gran format i efectes en 3D, així com la música de l’espectacle, que està inspirada en grans bandes sonores del cinema com ‘La lista de Schindler’ o ‘Lo imposible’. La música és una creació original de Vivancos i Gonzalo García i també hi ha participat Luis del Toro, com enginyer de so, i Cluadio Ianni, com a director d’orquestra. La composició va ser gravada per l’Orquestra Simfònica de Budapest. L’obra s’ha vist ja a Madrid i a Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda